szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Párizs környéki Montesson település egyik SFR ügyfélszolgálatán, délután hat óra körül nagy volt a forgalom (az SFR Franciaország egyik vezető telekommunikációs óriáscége).

Amikor a sor egy háromfős társasághoz ért, a kis kompániát láthatóan vezető fiatal hölgy szívességet kért. Azt mondta, hogy ő is a cég alkalmazottja, és kérte az eladót, hogy készítsen másolatot az adóbevallási dokumentációjáról. Ez nem két oldal, hanem több tucat. Az alkalmazott megtette a szívességet. Ezután a hölgy a társaságában lévő másik személy hasonlóan vaskos irathalmazának a lemásolását kérte. Erre az alkalmazott azt mondta: szívesen megtenné, de ezzel veszélyeztetné a sorban álló fizető kliensek kiszolgálását. Nem csak az idejüket rabolná, de még a papírt is elfogyasztaná. Erre a nő felkiáltott:

Maga nem tudja, kivel beszél, én az SFR vezérigazgató Armando Pereira nővére vagyok, és garantálom, hogy problémai lesznek

És lettek is. Nem sokkal később, a Le Figaro által csak Steevy keresztnéven említett alkalmazottat elbocsátották. Az indok: udvariatlan, durva viselkedés egy kollégával. Az esetnek azonban több független szemtanúja is volt. Ők a 20 minutes című francia portálnak azt nyilatkozták, hogy az alkalmazott nagyon higgadt és udvarias volt, a szívességet kérő, sőt követelő hölggyel szemben, akinek a végső érve az volt, hogy ő a főnök közeli rokona.

A Le Figarónak az elbocsátást firtató kérdésére az SFR kommunikációs felelőse csak annyit válaszolt: „rendeztünk egy vállalaton belüli problémát, ez a mi belügyünk, erről nem nyilatkozunk”. A Le Figaro által megkeresett munkaügyi jogász viszont azt mondja, hogy a kirúgott alkalmazott fellebbezését aligha fogja elutasítani a francia munkaügyi bíróság. Persze ez csak egy szakvélemény, miközben a francia vállalati kultúrát is még nagyon erősen befolyásolják a régi világból örökölt szinte feudális reflexek. A végső döntésnek, akár így, akár úgy, lesz hatása a hasonló, jövőbeni vállalaton belüli konfliktusok megítélésére.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eladó egy szinte nem is létező ritkaság, egy kombi Mercedes S-osztály

Eladó egy szinte nem is létező ritkaság, egy kombi Mercedes S-osztály

Szlávik: Mindegyik engedélyezett vakcina hatékony

Szlávik: Mindegyik engedélyezett vakcina hatékony

Ez történt: Megszólalt Duda Ernő virológus a kínai vakcináról

Ez történt: Megszólalt Duda Ernő virológus a kínai vakcináról