szerző:
hvg.hu

Atlétikai stadion, evezős központ, kerékpáros versenypálya épül Budapesten.

A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. meghívásos nemzetközi tervpályázatot hirdetett a dél-pesti és az észak-csepeli beruházásokhoz és komplex városfejlesztéshez szükséges beépítési javaslat elkészítésre. A Közbeszerzési Értesítőben megjelent kiírás szerint a "déli városkapu" fejlesztési területe a Duna, a Rákóczi híd, a Könyves Kálmán körút nyomvonala, továbbá a Soroksári út és a Weiss Manfréd út által határolt térség. A területen a magyar olimpiai pályázatnak megfelelően sportlétesítményeket is építenek, így például egy 25 ezer férőhelyes atlétikai stadiont, egy evezős központot és egy kerékpáros versenypályát.

Az új, meghívásos közbeszerzési tervpályázat szerint a pályázóknak mestertervet kell készíteniük. A fejlesztési program legfontosabb eleme a kiírás szerint a 12 ezer férőhelyes diákváros, amely "a fővárosban évtizedek óta hiányzó és a felsőoktatás fejlesztésében is fizikai korlátot jelentő kollégiumi férőhelyeket bővíti".

A pályázatra augusztus 14-ig lehet jelentkezni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!