Kihívások és lehetőségek – mire számítanak az európai vállalkozások?
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
Joël Robuchon 73 éves volt.
Egyik legnagyobb alakját veszítette el a gasztrovilág: 73 éves korában Genfben meghalt Joël Robuchon. A francia séf halálát szóvivője erősítette meg, a francia lapok szerint rákban szenvedett.
Az évszázad szakácsa címet 1990-ben adományozták neki, ehhez hozzájárult a folyamatos megújulás, amely konyháját jellemezte. Az AP Patricia Wellst idézi, aki könyvet írt a séfről, és ebben így jellemezte: „Joel Robuchon vitathatatlanul az a művész, aki a legnagyobb hatást gyakorolta a 20. századi konyhaművészetre”.
Robuchon éttermek hálózatát építette ki három kontinensen, a helyek közül az intim, a konyhához közeli pultokkal működő helyiségek igazi forradalmat indítottak el. A hagyományokkal szakító stílus a Michelin-osztályozás előírásaival is szembement, igaz, ez az ítészeket annyira nem zavarta meg: most is 31 Michelin-csillagja van éttermeinek, amelyek közül 5 háromcsillagos.
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
Az eszközökre, ingatlanokra és a működéssel összefüggő károkra is kiterjedhet a céges biztosítás, de jól kell szerződni.
Számos ponton változik az adózás rendje 2025-ben. Bemutatjuk a cégvezetők figyelmére is érdemes, jelentősebb változásokat.
Már egyetlen, megfelelően kiválasztott MI-eszköz révén is jelentős hatékonyságnövekedést érhetnek el a kisebb cégek is.
Kötelezettségszegési eljárás indult Magyarország ellen az ingyenes szén-dioxid-kvótákat terhelő különadó miatt. A teherrel sújtott külföldi cégek visszafogják termelésüket, dolgozókat küldenek el, vagy egyszerűen távoznak, például Romániába. Közben egyre agresszívebben hódítanak az indiai és kínai szállítók.
Itt az ideje eldönteni, mi a fontosabb politikai szinten is: a sportsiker vagy a gyermekek biztonsága?