szerző:
hvg.hu

A 24 kedden számolt be arról, hogy a Magyar Nemzeti Bank utcai parkolói új festést kaptak, de a 8-as és a 13-as kimaradt, mivel Matolcsy György jegybankelnök babonás, és fél a balszerencsét hozó két számtól. Az MNB szerint semmi ilyesmi nincs a háttérben, a két szám egyszerűen kimaradt a szórásból – de a Szabadság tér 8-9-es utcatábláról is lekerült a 8-s, és Matolcsy hatalomra kerülése óta az addig megszokott 8 oldalas felkészítő anyagok készítését is beszüntették, kicsit sok a véletlen egybeesés.

A momentumos Hajnal Miklós a Párbeszéd lufis akciója (a párt képviselői 8-as és 13-as számot formáló lufit vittek a helyszínre) után maga is lépett, és felfestett az egyik MNB felirat mellé egy 08-as számot.

Most nem lennénk Matolcsy György helyében.

A Magyar Nemzeti Bank cikkünk megjelenése után az alábbi üzenetet küldte szerkesztőségünknek:

A MNB körüli utcarészek aszfaltozása nemrég fejeződött be. A burkolatfestési munkák emiatt csak most tudtak elkezdődni, amely munkák elvégzése jelenleg is folyamatban van. A felfestési tervben semmilyen szám nincs kihagyva. Az Amerikai Nagykövetség felőli zsákutca parkolóhelyei a rendvédelmi szerveknek vannak fenntartva, ott külön számozás nem lesz.A cikk állításával szemben semmilyen hiedelem vagy számmisztika nem befolyásolja a Magyar Nemzeti Bank munkáját. A cikknek a 8-as szám tilalmára vonatkozó állításai teljesen abszurdak. Az MNB főbejárata például a 8-as számú kapu, és minden alapot nélkülöz az az állítás is, hogy „Matolcsy hatalomra kerülése óta az addig megszokott 8 oldalas felkészítő anyagok készítését is beszüntették”.

Aki fél a számoktól, az ne menjen jegybankelnöknek #matolcsyzmus

Hajnal Miklós (@miklos_hajnal) által megosztott bejegyzés,

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Nagyszerű duplát lőtt Sallói, főcsoportdöntőben a csapata – videó

Nagyszerű duplát lőtt Sallói, főcsoportdöntőben a csapata – videó

Ismét nagy formában van Liu Shaolin Sándor

Ismét nagy formában van Liu Shaolin Sándor

Gerincen rúgta ellenfelét a magyar válogatott védője – videó

Gerincen rúgta ellenfelét a magyar válogatott védője – videó

Nem kapott új jelszót, bombát küldött a BitCoin-cégnek egy svéd férfi

Nem kapott új jelszót, bombát küldött a BitCoin-cégnek egy svéd férfi

A bokszszövetség szerint nem vezetői felelnek a több százmilliós hiányért

A bokszszövetség szerint nem vezetői felelnek a több százmilliós hiányért

Aki hagyja, hogy végigtapogassa ez a kis robot, annál felismerheti a bőrrákot

Aki hagyja, hogy végigtapogassa ez a kis robot, annál felismerheti a bőrrákot