szerző:
hvg.hu

Már nem csak a devizahitelesek próbálnak meg külföldre menni, mielőtt vissza kellene fizetniük a kölcsönt.

Az ügyfél felveszi a személyi kölcsönt, majd külföldre távozik, és nem fizet – erre panaszkodtak több banknál is az Azénpénzem.hu-nak.

A devizahitelesek közül eddig is nagyon sokan menekültek külföldre az adósságuk elől. Az azonban új jelenség, hogy akadnak, akik ezt friss hitelfelvételt követően is megteszik.

A fedezetlen kölcsönök, vagyis amikor nem jegyez be a bank jelzálogjogot a bajba került adósok számára, egészen mást jelentenek, mint a lakáshitelek. A végrehajtási eljárás persze nem lehetetlen ilyen esetben, de sokkal nehezebb.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!