szerző:
hvg.hu

Az alagútra a Főtávnak van szükség. A munkálatok miatt tartós forgalomkorlátozásra, illetve dugóra lehet számítani az Erzsébet híd pesti hídfőjénél.

A 24.hu írta meg, hogy a pesti belváros alatt egy közel 3 méter átmérőjű, 800 méter hosszúságú közműalagutat épít ki a Főtáv, hogy az Erzsébet híd alján távhővezetéket vigyenek át Budáról Pestre.

A munkálatokról eddig csak annyit lehetett tudni, hogy az Erzsébet híd pesti hídfőjénél és a Városház utcánál egy-egy nagy szerelőakna épül, hogy ne kelljen útburkolatot bontani, de ez végül nem így lesz: a Szabad sajtó útján egy több emelet magas résfalazó gép dolgozik majd, és innen viszik teherautókon a kitermelt földet, így két sávot is lezárnak a forgalmas úton. Emellett nagyrészt az út túloldalán lévő Március 15. teret is lezárják.

A lap azt írja, mivel minimum kilenc hónapra lezárják a híd felhajtó oldalának két szélső sávját, a munkalátok miatt tartós forgalomkorlátozásra és azzal együtt tartós dugóra lehet számítani az Erzsébet híd pesti hídfőjénél.

A közelgő munkálatok miatt egy környékbeli üzlet tulajdonosa próbált reklamálni, és kideríteni, hogyan kaphatott engedélyt a projekt, de a cég álláspontja szerint távhővezeték-építésnél még egy ekkora beruházásnál sem szükséges az engedélyeztetés.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!