szerző:
hvg.hu

Egyetlen létesítmény kivitelezése sem kezdődött el a jövő évi Magyarországon rendezendő Maccabi Játékokra, pedig már egy év sincs hátra a megnyitóig.

Második alkalommal is eredménytelen lett a Kerepesi úti Sportpark felépítésére kiírt közbeszerzési pályázat – olvasható a 168 Óra oldalán. Pedig az Aréna Pláza és az MTK Budapest stadionja között húzódó területen felépítendő komplexum lenne az európai zsidó közösség 2019. július 29. és augusztus 7. között Magyarországon zajló, nemzetközi sporteseményének központi helyszíne.

A területen eddig egyetlen létesítmény építése sem kezdődött meg. Pedig a rendezés jogát 2015 novemberében nyerte el Budapest a svájci Bázel előtt, a rendezvény lebonyolítására pedig több mint 30 milliárd forintot különített el a kormány a költségvetésben.

A pályázati kiírás szerint a hátralévő bő tíz hónapban

  • új uszodát,
  • sportcsarnokot,
  • kültéri sportpályákat,
  • műfüves pályákat,
  • irodákat,
  • gyakorlótermeket,
  • parkolókat és
  • egy gyalogoshidakat is kellene építenie a győztes pályázónak.

A cikk emlékeztet: a terület megtisztítására és a bontási munkákra még volt jelentkező, a Maccabi L-T 2017 Konzorcium, amely 2,1 milliárd forintért végezhette el a feladatot. Ám az építkezésre kiírt pályázat idén májusban egyszer már eredménytelen lett.

A lap megpróbálta megtudni, miért késik az építkezés, ám a kérdéseikre egyetlen illetékes sem válaszolt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Dercsényi Dávid Itthon

Régi fideszes felel a 30 milliárdos Maccabi-beruházásért

Egyik napról a másikra megtizenötszöröződött a 2019-es budapesti Maccabi Játékok költségvetése. A fejlesztések felett az MTK és a Nemzeti Sportközpont gyámkodik. A harmadik szervező szívesen hozta volna helyzetbe a vidék zsidóságát és a már álló vidéki sportlétesítményeket – a kormány, úgy tűnik, ebben nem látott fantáziát.