szerző:
hvg.hu

Nem nagyon találni embert a kaszinókba.

A Napi.hu számolt be arról, hogy krónikus munkaerőhiány ütötte fel a fejét a kaszinókban, ez pedig a Budapesten öt kaszinót tulajdonló kormányközeli üzletembert, Andy Vajnát is érinti.

A Las Vegas Casino, amely szintén a filmmogul érdekeltsége, honlapján nem is rejtette véka alá a problémát, azt írták:

2018-ban már krónikus humánerőforrás-problémákkal kell megküzdeni ebben a kiemelt, szinte versenytársak nélküli ágazatban is.

A lap munkatársai közben felfigyeltek egy hangzatos szövegre, amely Vajna kaszinóinak Facebook-oldalán jelent meg. E szerint karriernapot szerveztek, hogy felkeltsék a jövő krupéinak érdeklődését, ám mikor ellátogattak a zuglói Atlantis egy ilyen eseményére, meglepve tapasztalták, hogy hirdetés ellenére egyáltalán nem hömpölygött a tömeg a kaszinóban.

©

A zuglói "karriernapon" összesen 15 emberrel találkoztak a lap munkatársai, többségük huszonéves férfi volt. Azt is kiderítették, hogy egy óceánjáró luxushajón 420-750 ezer forint közötti fizetést lehet kapni krupiéként, amire még a borravaló is rájön, ha úgy alakul. A munka azonban kemény, tették hozzá a jelentkezők, mivel az ottani kaszinók 24 órában tartanak nyitva, így nem ritkán jóval többet kell dolgozni napi 8 óránál. A szerződéseket pedig általában 6-7 hónapra kötik.

Borravaló nélkül mindegyik kaszinós pozícióban havi nettó 240 ezer forint körül lehet keresni, ami magyar viszonylatban nem olyan rossz – jegyzik meg a cikkben.

Az állásinterjúkon egyébként nem Vajna kérdezte a megjelenteket. Ő "nem jött el, de soha nem is fogod látni", mondta az egyik résztvevő.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!