szerző:
hvg.hu

Nem kértek a hitelezők a kormány által pátyolgatott autóbuszgyártó képtelen ajánlatából, indulhat a 180 csuklós le nem gyártásával ismertté vált cég felszámolása.

Kétszeresen is vicc az az egyezségi ajánlat, amit a csődöt jelentett Ikarus Egyedi Kft. tett a hitelezőinek. Nem csupán azért, mert éppen egy harmincnapos hónap 31. napjára ígérte adósságainak megtérítését, hanem elsősorban azért, mert ez a bizonyos szeptember 31-e hét év múlva, 2025-ben lenne – olvasható az e heti HVG Gazdaság rovatában. Nem csoda, hogy a csődegyezségi tárgyaláson a hitelezők úgy döntöttek: nem bíznak a cég újabb ígéretében.

Nemigen volt más választásuk a hoppon maradt hitelezőknek, mint hogy nemet mondjanak a csődegyezségi ajánlatra. Ez viszont korántsem jelenti azt, hogy ha felszámolnák a céget, azzal jól fognak járni. A jórészt kiüresített vállalat maradék vagyonából mintegy 15 milliárd forintnyi követelést kellene kielégíteni, a Volánbuszt és a BKV-t például 3 milliárdos kötbér illeti meg az el nem készült csuklósok miatt. Az összes követelésre azonban sehogy sem lesz fedezet, a hitelezők – köztük Mészáros Lőrinc MKB-ja - mindenképpen pórul járnak.

Részletek az e heti HVG Gazdaság rovatában.

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!