szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem kértek a hitelezők a kormány által pátyolgatott autóbuszgyártó képtelen ajánlatából, indulhat a 180 csuklós le nem gyártásával ismertté vált cég felszámolása.

Kétszeresen is vicc az az egyezségi ajánlat, amit a csődöt jelentett Ikarus Egyedi Kft. tett a hitelezőinek. Nem csupán azért, mert éppen egy harmincnapos hónap 31. napjára ígérte adósságainak megtérítését, hanem elsősorban azért, mert ez a bizonyos szeptember 31-e hét év múlva, 2025-ben lenne – olvasható az e heti HVG Gazdaság rovatában. Nem csoda, hogy a csődegyezségi tárgyaláson a hitelezők úgy döntöttek: nem bíznak a cég újabb ígéretében.

Nemigen volt más választásuk a hoppon maradt hitelezőknek, mint hogy nemet mondjanak a csődegyezségi ajánlatra. Ez viszont korántsem jelenti azt, hogy ha felszámolnák a céget, azzal jól fognak járni. A jórészt kiüresített vállalat maradék vagyonából mintegy 15 milliárd forintnyi követelést kellene kielégíteni, a Volánbuszt és a BKV-t például 3 milliárdos kötbér illeti meg az el nem készült csuklósok miatt. Az összes követelésre azonban sehogy sem lesz fedezet, a hitelezők – köztük Mészáros Lőrinc MKB-ja - mindenképpen pórul járnak.

Részletek az e heti HVG Gazdaság rovatában.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!