szerző:
hvg.hu

Egymás taposták az alig egydolláros kukoricáért.

Még szombaton verekedtek össze az emberek egy élelmiszerboltban, Toronto északi részén. A tumultusról videó is készült, eddig már több mint 641 ezren látták a Facebookon. A felvétel szerint akadtak, akik abba az óriási kartondobozba is beálltak, amelyben a kukoricát tartották a boltban. Mások a földről kapkodták, hogy megszámlálhatatlanul sokszor fordulhassanak, ölükben tucatnyi csővel. Azért tülekedtek érte olyan sokan, mert mindössze 1 dollár 68 centbe került.

Az eset kapcsán a CTV News egy egyetemi professzort és egy agrárközgazdászt is megkérdezett, mindketten jót mosolyogtak a történteken. Szerintük arról lehetett szó, hogy a kereslet egyszerűen meghaladta a kínálatot. Azt azonban nem értették, miért volt ekkora küzdelem a néhány dolláros kukoricáért.

Talán van valami a kukoricában, amiről eddig nem tudtam

– mondta az egyikük.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!