szerző:
hvg.hu

Olyan befektetési lehetőségeket ajánlott, amelyek vagy nem léteztek, vagy nem volt rájuk jogosultsága.

Nagyot szakított ügyeskedéseivel egy budapesti biztosítótársaság alkalmazottja: az 57 éves nő ugyan csak életbiztosításokat köthetett volna, de közben ismerőseinek és családtagjainak is olyan befektetési lehetőségeket kínált, amelyekre nem volt jogosultsága, vagy nem is léteztek. A nő több mint 100 embert csapott be így, és összesen 800 millió forintos kárt okozott „ügyfeleinek”.

A vádlott 2007 júliusa és 2015 augusztusa között megbízási jogviszonyban állt egy biztosítótársasággal. Munkaköri leírása szerint kizárólag életbiztosításokkal házalhatott volna, befektetési tanácsadást egyáltalán nem végezhetett, és nem ajánlhatott befektetési lehetőséget a biztosító nevében.

A nő azonban kitalálta, hogyan juthasson egy kis pluszpénzhez: három fajta befektetési lehetőséget is kínál családtagjainak, barátainak, ismerőseinek, sőt, a gyülekezete tagjainak és olyan ügyfeleinek is, akikkel bizalmi viszont alakított ki. Szinte minden esetben mesés hozamot ígért, az ismerősei pedig hittek neki. Később azonban elkezdte késve kifizetni az ügyfeleket, 2015 nyarától pedig már egyáltalán nem lehetett őt elérni.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség több mint 100 rendbeli üzletszerű csalás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. A büntetési tétel öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés – közölte az ügyészség.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Sárga mellényes "taxisblokád", egy halottal

Sárga mellényes "taxisblokád", egy halottal

Eloltották a tüzet a Teréz körúton

Eloltották a tüzet a Teréz körúton

Akit Putyin egy másodperc alatt lenyomott szkanderben

Akit Putyin egy másodperc alatt lenyomott szkanderben

Peren kívül egyezne meg a BKV az oroszokkal a metrófelújítás kötbéréről

Peren kívül egyezne meg a BKV az oroszokkal a metrófelújítás kötbéréről

Itt vannak az ötöslottó nyerőszámai

Itt vannak az ötöslottó nyerőszámai

Donald Trump kitüntette Elvis Presley-t

Donald Trump kitüntette Elvis Presley-t