szerző:
hvg.hu

A Kisalföld úgy tudja, a közelmúltban minden pincére ott hagyta a Rába Hotelt, az annak aljában működő söröző ezért nem is fogad külsős vendégeket.

A hotel szállóvendégeit beugró emberekkel ki tudják szolgálni,a la carte azonban most nem lehet étkezni a vendéglátóhelyen. "A hotel munkatársait is beosztják felszolgálni addig, amíg a szükséges létszám nem lesz meg. Hét-nyolc embert kell találni, addig viszont tényleg mindenki felszolgál(t), ha kell(ett) – állítólag a vezető beosztásokban lévők is" – írja a lap egy névtelen bennfentes forrásra hivatkozva.

A lap megkereste a Rába Hotel vezetőjét is, aki emlékeztetett, hogy a szállóban az elmúlt hónapokban jelentős változások történtek, amelyek célja az volt, hogy magasabb színvonalú szolgáltatásokat tudjanak nyújtani. Ennek részeként hamarosan új éttermi igazgató érkezik, akinek feladata a kínálat újragondolása és egy elkötelezett munkatársakból álló csapat felállítása is.

Bánhegyi Balázs szerint a munkaerőhiány a turizmus-vendéglátás területén kifejezetten érezteti hatását, "de mindezt felismerve a Danubius Hotels Group számos intézkedést vezetett be, hogy szállodái vonzó munkahellyé váljanak. Egyre színesebb juttatási csomaggal igyekszünk vonzóvá tenni a nyitott pozíciókat, illetve hozzájárulni a meglévő munkaerő megtartásához. Bizakodók vagyunk, terveink szerint két héten belül már biztosan új csapattal folytathatjuk a mindennapokat."

A lap szerint jó ideje probléma a városban, hogy nincs elég pincér, szakács és eladó; Ausztriában legalább a kétszeresét kereshetik meg a magyarországi fizetésüknek.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!