szerző:
hvg.hu

Idén először már ezermilliárd forintnál is többet költenek a húsok és tejtermékek növényi alapú helyettesítőire az amerikaiak. Azért a húsiparnak így sincs miért félnie.

Ezermilliárd forintnál is többet költöttek egy év alatt az amerikaiak a hús- és tejtermékek növényi alapú helyettesítőire – írta meg a Bloomberg. A forgalom éves szinten 3,7 milliárd dolláros, azaz 1037 milliárd forintos.

Ráadásul a forgalom folyamatosan nő: a növényi alapú húshelyettesítőkből idén eddig 23 százalékkal többet vettek, mint tavaly ilyenkor, a nem tejtermékekből készült joghurt- és sajthelyettesítők, valamint a jégkrémek piaca pedig 40 százalékkal nőtt.

A Nielsen elemzése mindehhez azért hozzátette: a hústermékek piaca ennél 13-szor nagyobb, és egyelőre semmi jele nincs annak, hogy a helyettesítők bármilyen komoly hatást gyakorolnának a húsiparra.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!