szerző:
hvg.hu

Két éve kiderült, hogy a megyeri modell veszteséges.

Lemondott annak a kis falunak a polgármestere, amelynek vezetői három éve hirdetést adtak fel arról: 210 ezer forintért a település kibérelhető. A hírt a 39 lelket számláló, Sümeg melletti település polgármester maga közölte a 444-el.

Mint Pajer Kristóf írta: már három éve Portsmouthban dolgozik, eddig csak meg-meghosszabbították munkaszerződését, most viszont végleg letelepedett, ezért felhagy társadalmi megbizatásával.

A bérbeadás az amúgy budapesti Pajer ötlete volt, azzal a céllal, hogy életet leheljen apósa falujába, ezért olasz illetve francia mintára a helyiek bevonásával vendégváró szövetkezetbe fogtak. 2015-re eljutottak oda, hogy mindent bérbe adnak, ami csak bérbe adható. A vállalkozó elvállalta a polgármesteri tisztséget is, tíz éven keresztül ingázott Budapest és Megyer között, ám két éve egy állásajánlat Angliába szólította. Azóta telefonon igazgatja a falu életét egy barátján keresztül - írja a 444.

2016-ban kiderült: a megyeri modell nem hozott áttörést anyagilag, veszteséges, a foglalás aránya harminc százalék körül mozgott.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!