szerző:
hvg.hu

Nemsokára megint mindenki ingyenesen felvihet magával egy kézipoggyászt a fedélzetre, nem csak azok, akik elsőbbségi szolgáltatást vásároltak.

Újból megváltoztatta poggyász-szabályzatát a Wizz Air. A légitársaság legutóbb augusztusban változtatott a szabályokon, akkor nem éppen az utasok javára: bevezették ugyanis, hogy a kézipoggyász méretű bőröndöket csak a kiegészítő szolgáltatást vásárló utasok vihetik magukkal a fedélzetre, minden más utasnak az utasfelvételi pultnál vagy a beszállítás előtt le kell adnia azt, és a célállomáson a többi feladott poggyásszal együtt meg kell várnia.

A társaság most tett egy kis engedményt, november 1-től minden utas ingyenesen felvihet egy darab kézipoggyászt (legfeljebb 40 × 30 × 20 cm) a fedélzetre. A Wizz Air honlapján azt írja, az elsőbbségi szolgáltatást vásárló utasok egy további kézipoggyászt (legfeljebb 55X40X23 cm) is maguknál tarthatnak, emellett bevezetik a 10 kg súlyú feladott poggyászt is a már meglévő 20 és 32 kg-os lehetőségek mellett.

A Wizz Air korábban azzal indokolta az új, szigorú szabályok bevezetését, hogy a sok kézipoggyász okozta többletmunka miatt sokszor nem tudták tartani a fordulóidőt, ezért késtek a gépeik a menetrendhez képest.

Augusztus végén a Ryanair is közölte, hogy változtat a szabályokon, bejelentették, hogy novembertől, ha valaki elsőbbségi beszállás nélkül utazik, akkor ingyen csak egy kisméretű kézipoggyászt vihet fel a fedélzetre, a nagyobb kézipoggyászért (például a gurulós bőröndért) már pluszban fizetni kell.

Nem sokkal később annyi engedményt tettek, hogy akik augusztus 31-e előtt foglalták le a repülőjegyüket, azok még a korábbi feltételek szerint vihetnek magukkal csomagot november elseje után is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Szegedi kutatók rájöttek, hogyan lehet kitrükközni a baktériumok szuperképességét

Szegedi kutatók rájöttek, hogyan lehet kitrükközni a baktériumok szuperképességét

Pénzeken is terjed a tüntetések fő jelszava – fotó

Pénzeken is terjed a tüntetések fő jelszava – fotó

Ki lesz a menesztett Prőhle utódja? Már lehet pályázni a PIM élére

Ki lesz a menesztett Prőhle utódja? Már lehet pályázni a PIM élére

A nap fotója: zebrán, vontatókötél felett emeltek át egy babakocsit Szombathelyen

A nap fotója: zebrán, vontatókötél felett emeltek át egy babakocsit Szombathelyen

Durvul a Brexit-vita

Durvul a Brexit-vita

Mindenki nyugodjon meg: van elég gáz télire

Mindenki nyugodjon meg: van elég gáz télire