szerző:
hvg.hu

A ZÁÉV végezte a Puskás-stadion és a kaposvári Csiky Gergely Színház bontását is, mindkét esetben felmerült a gyanú, hogy a bontási hulladékot nem úgy kezelték, ahogyan kellett volna.

A Peresztegi Imre nagyvállalkozó tulajdonában álló ZÁÉV Zrt. bővítheti ki a zalaegerszegi uszodát – írja a 24.hu. A lap szerint a beruházásra a Modern Városok Program keretében kapott ígéretet a város, a ZÁÉV pedig 8 milliárd 868 millió forintért vállalta el a munkát.

A Közbeszerzési Hatóság honlapjára feltöltött dokumentum szerint az uszoda a FINA követelményeinek is megfelel majd, vagyis akár nemzetközi versenyeket is tarthatnak benne. A ZÁÉV több elvégzendő feladathoz is alvállalkozókat vesz igénybe, a dokumentációban több részfeladatnál is a Zala-Elektro Kft.-t jelölték meg, amely a ZÁÉV-csoport tagja.

Az uszodakomplexum megépítésére egyébként korábban Tiborcz István, illetve a WHB-tulaj Paár Attila érdekkörével összeköthető Fertődi Építő és Szolgáltató (FÉSZ) Zrt. is pályázott.

Korábban mi is írtunk róla, hogy a kaposvári Csiky Gergely Színház felújítása során keletkezett sittet a kivitelező cég nem megfelelően kezelte, hanem egyszerűen kivitte a város határába, az erdőszélre, és otthagyta. A kivitelező a ZÁÉV Zrt. volt, de akkor azt állították, nem ők kérték az alvállalkozóktól, hogy az erdőbe vigyék a bontási hulladékot.

A ZÁÉV és a Föld-Trans 2001 konzorciuma végezte a Puskás-stadion bontását is, akkor az Átlátszó írt arról, hogy a cégek illegálisan dolgozhatták fel az ebből származó hulladék egy részét, illetve rakhatták le azt a Határ út ferencvárosi oldalán, egy használaton kívüli ipari területen.

(Kiemelt képünk illusztráció.)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ez a jövő? Jön a nemzeti húsgalambprogram

Ez a jövő? Jön a nemzeti húsgalambprogram

Franciaország bezárkózva várja a zavargást

Franciaország bezárkózva várja a zavargást

Király Linda megint magyarul énekel

Király Linda megint magyarul énekel

Elmaradhat a Brexit-szavazás a brit parlamentben

Elmaradhat a Brexit-szavazás a brit parlamentben

Azonnal legitimálta a közmédia Hadházy tüntetését

Azonnal legitimálta a közmédia Hadházy tüntetését

Adventi irodalmi naptár - december 9.

Adventi irodalmi naptár - december 9.