szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Néhány hónapja Vörös József ügyvéd nevére került a vállalkozás, akiről tudni lehetett, hogy több szállal kötődik a volt felcsúti polgármesterhez és Orbán Viktorhoz is.

Korábban mi is megírtuk, hogy egy Vörös József nevű ügyvéd vásárolta meg a Mezort Zrt.-t, amely korábban Simicska Lajos érdekeltségébe tartozott. Vörös korábban maga ismerte el, hogy Mészáros Lőrincet képviselte egy földvásárlási árverésen, és ő a jogi képviselője annak az Orbán Viktor által alapított és Mészáros Lőrinc által vezetett alapítványnak, amely a felcsúti Puskás-akadémiát működteti.

Néhány hét leforgása alatt aztán Vörös tulajdonos lett a korábbi Simicska-cégek nagy részében. Az ügyvédnek idén október közepén mindössze egy veszteségesen működő vállalkozása volt, de nem sokkal később ő lett a tulajdonosa a Mezorton kívül többek között az Euro Publicitynek, a Pro A Kft.-nek és a Pro B. Kft.-nek, amelyeknek korábban 70 százalékos tulajdonrészük volt a Közgépben, valamint a Megapolis Media Zrt.-nek, amely a Lánchíd Rádió és a Magyar Nemzet egykori kiadóját tulajdonolja.

A Mezort Zrt. egy több cégből álló vállalat, amely tavaly mintegy 2,5 milliárd forint bevételt termelt. Most az is kiderült, hogy a cég már nem sokáig lesz Vörös tulajdonában: Mészáros Lőrinc ugyanis hamarosan megvásárolja a zrt. vezetésével működő vállalati csoportot.

A volt felcsúti polgármester magánszemélyként veszi meg a több cégből álló, sárvári központú, Mezort Általános Befektetési Zrt.-t, az adásvétel a szükséges versenyjogi engedélyek megszerzése után zárulhat – közölte a Mészáros által megbízott kommunikációs cég hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint a 2004-ben a Lajta-Hanság Zrt., a Sárvári Mezőgazdasági Zrt. és a Szombathelyi Tangazdaság Zrt. együttműködésével létrehozott Mezort Zrt. és cégei Magyarország egyik legmodernebb, számos agrárágazatban sikeresen tevékenykedő, környezettudatos vállalatcsoportja, amelyek együttesen éves szinten tízmilliárd forint fölötti árbevételt realizálnak. Profiljukba tartozik a szántóföldi növénytermesztés és vetőmagelőállítás, a tejelő- és húsmarhatartás, a sertéstenyésztés, és az ahhoz szükséges takarmánygyártás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új alapokon a német-szovjet viszony: lőnek és segélyeznek – 1990. november 28.

Új alapokon a német-szovjet viszony: lőnek és segélyeznek – 1990. november 28.

Hatalmas paneltűz volt Kispesten, négy embert kimenekítettek a tűzoltók

Hatalmas paneltűz volt Kispesten, négy embert kimenekítettek a tűzoltók

Ez történt: rájöttek, mikor fertőz legjobban, aki koronavírusos

Ez történt: rájöttek, mikor fertőz legjobban, aki koronavírusos