szerző:
hvg.hu/MTI

Néhány hónapja Vörös József ügyvéd nevére került a vállalkozás, akiről tudni lehetett, hogy több szállal kötődik a volt felcsúti polgármesterhez és Orbán Viktorhoz is.

Korábban mi is megírtuk, hogy egy Vörös József nevű ügyvéd vásárolta meg a Mezort Zrt.-t, amely korábban Simicska Lajos érdekeltségébe tartozott. Vörös korábban maga ismerte el, hogy Mészáros Lőrincet képviselte egy földvásárlási árverésen, és ő a jogi képviselője annak az Orbán Viktor által alapított és Mészáros Lőrinc által vezetett alapítványnak, amely a felcsúti Puskás-akadémiát működteti.

Néhány hét leforgása alatt aztán Vörös tulajdonos lett a korábbi Simicska-cégek nagy részében. Az ügyvédnek idén október közepén mindössze egy veszteségesen működő vállalkozása volt, de nem sokkal később ő lett a tulajdonosa a Mezorton kívül többek között az Euro Publicitynek, a Pro A Kft.-nek és a Pro B. Kft.-nek, amelyeknek korábban 70 százalékos tulajdonrészük volt a Közgépben, valamint a Megapolis Media Zrt.-nek, amely a Lánchíd Rádió és a Magyar Nemzet egykori kiadóját tulajdonolja.

A Mezort Zrt. egy több cégből álló vállalat, amely tavaly mintegy 2,5 milliárd forint bevételt termelt. Most az is kiderült, hogy a cég már nem sokáig lesz Vörös tulajdonában: Mészáros Lőrinc ugyanis hamarosan megvásárolja a zrt. vezetésével működő vállalati csoportot.

A volt felcsúti polgármester magánszemélyként veszi meg a több cégből álló, sárvári központú, Mezort Általános Befektetési Zrt.-t, az adásvétel a szükséges versenyjogi engedélyek megszerzése után zárulhat – közölte a Mészáros által megbízott kommunikációs cég hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint a 2004-ben a Lajta-Hanság Zrt., a Sárvári Mezőgazdasági Zrt. és a Szombathelyi Tangazdaság Zrt. együttműködésével létrehozott Mezort Zrt. és cégei Magyarország egyik legmodernebb, számos agrárágazatban sikeresen tevékenykedő, környezettudatos vállalatcsoportja, amelyek együttesen éves szinten tízmilliárd forint fölötti árbevételt realizálnak. Profiljukba tartozik a szántóföldi növénytermesztés és vetőmagelőállítás, a tejelő- és húsmarhatartás, a sertéstenyésztés, és az ahhoz szükséges takarmánygyártás.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Megmenekült az olasz kormány

Megmenekült az olasz kormány

Videó: A rendőrök lefogtak egy tüntetőt az Alkotmány utcában

Videó: A rendőrök lefogtak egy tüntetőt az Alkotmány utcában

A Kutyapárt megtalálta a piaci rést: gázmaszkkészítő workshopot szerveznek

A Kutyapárt megtalálta a piaci rést: gázmaszkkészítő workshopot szerveznek

A bátyját szúrta le a disznóvágáson egy férfi

A bátyját szúrta le a disznóvágáson egy férfi

Hétfőn már csak egy cikk fért el a Lokálban az állami hirdetésektől

Hétfőn már csak egy cikk fért el a Lokálban az állami hirdetésektől

A Doktor díja

A Doktor díja