Nagy áremelésre készülnek a húsiparosok, a vásárlók megértését kérik

A húsipari szövetség elnöke magyarázta, miért lehet drágább a sertéshús.

  • hvg.hu hvg.hu
Nagy áremelésre készülnek a húsiparosok, a vásárlók megértését kérik

Annyival nőnek a húsipari cégek költségei, hogy áremelésre kényszerülnek – nyilatkozta Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke a Világgazdaságnak.

Mint elmondta, a bérek 10 százalék fölött emelkednek, az energia drágul, ahogy csomagolóanyaghoz is csak több pénzért lehet már hozzájutni. Az élő sertés ára eközben 30 százalékkal nőtt. Éder szerint ennek az okát Kínában kell keresni: az ott pusztító sertéspestis miatt az ország hatalmas igénnyel lép fel a világpiacon.

A lap megfogalmazása szerint

az iparági szereplők a túlélésük érdekében kénytelenek lesznek árat emelni, amihez Éder Tamás empátiát kért a kereskedelmi partnerektől és a fogyasztóktól.

Útmutató cégvezetőknek

Útmutató cégvezetőknek

Nem félünk eléggé

Az elmúlt években drámaian nőtt a kibertámadások gyakorisága és súlyossága. A hazai cégek – különösen a kis- és középvállalkozások – kockázatérzékelése és felkészültsége azonban érdemben elmarad a helyzet által indokolt mértéktől.