Feszültség és konfliktus a szervezetben – Hogyan kezelhető?
Az egészséges csapatműködés és az eredményesség szempontjából kulcskérdés, hogyan kezeli a cégvezető a konfliktusokat.
A húsipari szövetség elnöke magyarázta, miért lehet drágább a sertéshús.
Annyival nőnek a húsipari cégek költségei, hogy áremelésre kényszerülnek – nyilatkozta Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke a Világgazdaságnak.
Mint elmondta, a bérek 10 százalék fölött emelkednek, az energia drágul, ahogy csomagolóanyaghoz is csak több pénzért lehet már hozzájutni. Az élő sertés ára eközben 30 százalékkal nőtt. Éder szerint ennek az okát Kínában kell keresni: az ott pusztító sertéspestis miatt az ország hatalmas igénnyel lép fel a világpiacon.
A lap megfogalmazása szerint
az iparági szereplők a túlélésük érdekében kénytelenek lesznek árat emelni, amihez Éder Tamás empátiát kért a kereskedelmi partnerektől és a fogyasztóktól.
Az egészséges csapatműködés és az eredményesség szempontjából kulcskérdés, hogyan kezeli a cégvezető a konfliktusokat.
A vállalkozások belső problémáiból eredő pénzügyi válságok jelentős része elkerülhető lenne. Mutatjuk hogyan.
Összefoglaló a kedvezményes konstrukciók feltételeiről: mire, milyen feltételekkel lehet igényelni ilyen forrást?
A sikeres cégfelvásárlás alapja az előre megtervezett finanszírozási háttér. Milyen szempontokat szükséges feltétlenül szem előtt tartani ennek során.
Miért köszönheti a házát Amy Heckerling John Travoltának és Bruce Willisnek? Mit tapasztalt női rendezőként Hollywoodban? Hogyan fedezte fel Sean Pennt és Alicia Silverstone-t? És miért volt fontos, hogy Phoebe Cates ledobja a bikinifelsőjét? A Nicsak, ki beszél! és a Spinédzserek író-rendezőjével beszélgettünk.