Nagy áremelésre készülnek a húsiparosok, a vásárlók megértését kérik

A húsipari szövetség elnöke magyarázta, miért lehet drágább a sertéshús.

  • hvg.hu
Nagy áremelésre készülnek a húsiparosok, a vásárlók megértését kérik

Annyival nőnek a húsipari cégek költségei, hogy áremelésre kényszerülnek – nyilatkozta Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke a Világgazdaságnak.

Mint elmondta, a bérek 10 százalék fölött emelkednek, az energia drágul, ahogy csomagolóanyaghoz is csak több pénzért lehet már hozzájutni. Az élő sertés ára eközben 30 százalékkal nőtt. Éder szerint ennek az okát Kínában kell keresni: az ott pusztító sertéspestis miatt az ország hatalmas igénnyel lép fel a világpiacon.

A lap megfogalmazása szerint

az iparági szereplők a túlélésük érdekében kénytelenek lesznek árat emelni, amihez Éder Tamás empátiát kért a kereskedelmi partnerektől és a fogyasztóktól.

Útmutató cégvezetőknek

Útmutató cégvezetőknek

Aktuális pályázatok

Összefoglaló az aktív pályázatok legfontosabb feltételeiről: kik pályázhatnak, mekkora összeget lehet igényelni, mire fordítható az elnyert támogatás.

Mikor jó egy céges hitelajánlat?

Már párszáz milliós hitelnagyság esetén is – akár több tízmillió forinttal – többe kerülhet cégünknek, ha csupán a kamatszint alapján döntünk.