szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kevés olyan magyar van, akinek a Közgép neve nem mond semmit. Hamarosan ez mind több emberre lesz igaz.

Közzétették Simicska Lajos egykori cégének, a Középnek a 2018-as eredményeit. A cég ma már a Szijj László-féle Duna Aszfalt tulajdonában van, amelynek eredményeiről ide kattintva tájékozódhat.

A Közgép 2013-ban, amikor még szent volt a béke Simicska és Orbán Viktor miniszterelnök között, több mint 84 milliárdos árbevételt ért el. Tavaly ez 1 milliárdra csökkent, amelyből mindössze 30 millió forintnyi nyereséget sikerült termelni. Ennek nagy részét az eredménytartalékba helyezik, amely így 8,092 milliárd forintra nő. Ugyanakkor ez sem marad sokáig a cégben, a közzétett tájékoztató szerint ugyanis pontosan ennyi, 8,092 milliárd forintnyi osztalék kifizetését javasolják.

Érdekesség, hogy az árbevétel nemcsak a 6 évvel ezelőttihez képest elenyésző – akkor több mint 3 milliárd volt a nyereség -, de 2017-ben is volt még 4,9 milliárdos árbevétele és 678 milliós adózott eredménye a Közgépnek.

Mindezt úgy, hogy összesen 84-en dolgoztak a cégben, miközben az azt megelőző két év átlaga 248 volt. Igaz, 2017-hez képest 4-el többen dolgoztak a Közgépben, ami meg is dobta a bérköltséget: az ugyanis 615 millióról 638 millióra nőtt.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A kamaraerdei otthon éléről is távozott a kamu doktorival lebukott Daróczi Csilla

A kamaraerdei otthon éléről is távozott a kamu doktorival lebukott Daróczi Csilla

Kigyulladt robogójával küzdött egy motoros az Erzsébet hídon – videó

Kigyulladt robogójával küzdött egy motoros az Erzsébet hídon – videó

Orbánnak már nem lesz mit bezárnia, ha annyi fertőzött lesz, amennyire készül

Orbánnak már nem lesz mit bezárnia, ha annyi fertőzött lesz, amennyire készül