szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mégpedig az egy évvel korábbi 264 millió helyett.

Mészáros Lőrinc anno egy felszámolási eljárásban szerezte meg az ásványvíz-palackozó Vivienvíz Kft.-t, amely hamarosan addigi forgalmának többszörösére kapott állami megrendelést. Tavaly pedig a MÁV kötött egy szerződést a céggel, amelynek köszönhetően újabb négy évig Mészáros vizét ihatják a vasutasok.

Mindezzel együtt is azonban közel 260 millió forintot esett az adózott eredmény. Igaz, a négymillió forint is profit, amihez egyébként 695 millió forintos árbevétel párosult. Ez utóbbi egyébként mintegy 50 millió forinttal haladja meg a 2017-es értéket az immár Mészáros lánya, Homlok-Mészáros Ágnes által vezetett vállalkozásban.

A csökkenő profitra magyarázat lehet, hogy cég követelése egy év alatt 48,7 millióról 162 millióra nőtt, miközben a kötelezettségei 232 millióról 169,7 millióra csökkentek, az eredménytartalék pedig mínusz 103 millióról közel 161 millióra emelkedett. Kiemelendő az is, hogy az egyéb bevételek a korábbi 231 millióról 46 millióra csökkentek, miközben a személyi jellegű ráfordítások 9 millióval 64 millióra nőttek.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán terepmunkára készül, míg az ellenzék még őrlődik, hogy külön vagy közösen induljon

Orbán terepmunkára készül, míg az ellenzék még őrlődik, hogy külön vagy közösen induljon

F1: Bottas nyerte az imolai időmérő edzést

F1: Bottas nyerte az imolai időmérő edzést

Bródy dalt írt az SZFE-s diákokról

Bródy dalt írt az SZFE-s diákokról