szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ezúttal nem a politikusok szeretnének boltzárat, hanem a tulajdonosok rövidebb nyitva tartást.

A kormány nem akarja újra bevezetni a vasárnapi zárva tartást, de a kereskedők már azon gondolkoznak, hogy rövidebb ideig legyenek nyitva a boltok a hét utolsó napján – értesült a Magyar Nemzet. A lap úgy tudja: önszabályozó döntéssel rövidíthetik a kereskedők a nyitva tartást.

Az ok egyszerű, akkora a munkaerőhiány, hogy sok cégnél nem éri meg heti hét napon át reggel hattól este tízig nyitva tartani. A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezeténél az egyik piacvezető cég már jelezte, hogy fel kellene mérni, milyen hatással van a vasárnapi munka a dolgozókra, és ez alapján megfogalmazni javaslatokat.

A lap úgy tudja: ha arra jutnak a cégek, hogy a munkavállalókon kívül még a vásárlók is elfogadnák a rövidített nyitva tartást, akkor vasárnaponként kettő, de akár 4-6 órával hamarabb is bezárhatnának a boltok.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb egyetem indulhat el a modellváltás felé

Újabb egyetem indulhat el a modellváltás felé

„Normális vagy?!” – autósok balhéztak Szegeden, egyikük a motorháztetőre esett

„Normális vagy?!” – autósok balhéztak Szegeden, egyikük a motorháztetőre esett

Radar360: Nem jönnek a lazítások

Radar360: Nem jönnek a lazítások