szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy büfés szerint mindenki belekényszerül a túlárazásba, mert három nap alatt milliós helypénzt kell kifizetniük.

Mint arról beszámoltunk, nem voltak olcsók az ételek és az italok a Hungaroringen, egy rétes 1000 forintba, egy pizzaszelet 2000 forintba, egy retró burger 3500 forintba került, de a dobozos Heineken is 1000 forint volt. Egy vállalkozó azonban kifakadt a Pénzcentrumnak, és elmondta, nem jókedvükből emelték meg az árakat, hanem azért, mert másként nem tudják kitermelni a drága helypénzt.

A büfés a lapnak azt mondta, szerinte mindenki bele van kényszerülve a túlárazásba a Ringen, mert különben nem tudják fenntartani magukat.

"Nekem ki kell fizetni a helypénzt, amitől meg mi dobunk minden évben egy hátast. A titoktartási záradék miatt nem mondhatok pontos összeget, de hétjegyű számról van szó egyetlen egységre... Emellett ki kell fizetnem az embereimet is, és persze az alapanyag, meg a többi sincs ingyen" – mondta.

A lap információi szerint a nagyobb büféknek 10 millió forint körüli összeget kell kifizetnie, de egy kisebb egységtől is milliós helypénzt szednek a magyar F1-es hétvégére.

"Ugyanaz a helyzet, mint a pesti karácsonyi vásárokon, csak itt nem egy hónap van arra, hogy kitermeljük a költségeket, hanem csak 3 nap" – mondta a büfés, aki szerint viszont összességében megéri a dolog, mert idén is 100 ezer fölött volt a nézőszám a Ringen. Elismerte azt is, hogy az árak inkább a külföldiek és a módosabb magyarok pénztárcájára vannak szabva, de szerinte "aki ki tudja fizetni az ilyen-olyan tribünbérletet, az nem nézi, mennyibe van egy szendvics vagy egy sör".

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!