szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy büfés szerint mindenki belekényszerül a túlárazásba, mert három nap alatt milliós helypénzt kell kifizetniük.

Mint arról beszámoltunk, nem voltak olcsók az ételek és az italok a Hungaroringen, egy rétes 1000 forintba, egy pizzaszelet 2000 forintba, egy retró burger 3500 forintba került, de a dobozos Heineken is 1000 forint volt. Egy vállalkozó azonban kifakadt a Pénzcentrumnak, és elmondta, nem jókedvükből emelték meg az árakat, hanem azért, mert másként nem tudják kitermelni a drága helypénzt.

A büfés a lapnak azt mondta, szerinte mindenki bele van kényszerülve a túlárazásba a Ringen, mert különben nem tudják fenntartani magukat.

"Nekem ki kell fizetni a helypénzt, amitől meg mi dobunk minden évben egy hátast. A titoktartási záradék miatt nem mondhatok pontos összeget, de hétjegyű számról van szó egyetlen egységre... Emellett ki kell fizetnem az embereimet is, és persze az alapanyag, meg a többi sincs ingyen" – mondta.

A lap információi szerint a nagyobb büféknek 10 millió forint körüli összeget kell kifizetnie, de egy kisebb egységtől is milliós helypénzt szednek a magyar F1-es hétvégére.

"Ugyanaz a helyzet, mint a pesti karácsonyi vásárokon, csak itt nem egy hónap van arra, hogy kitermeljük a költségeket, hanem csak 3 nap" – mondta a büfés, aki szerint viszont összességében megéri a dolog, mert idén is 100 ezer fölött volt a nézőszám a Ringen. Elismerte azt is, hogy az árak inkább a külföldiek és a módosabb magyarok pénztárcájára vannak szabva, de szerinte "aki ki tudja fizetni az ilyen-olyan tribünbérletet, az nem nézi, mennyibe van egy szendvics vagy egy sör".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!