szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nagy többséggel jóváhagyták a 11 takarékszövetkezet küldöttgyűlései, hogy egyesüljenek a Takarékbankkal.

Ahogy az várható volt, a tizenegy takarékszövetkezet küldöttgyűlésén jóváhagyták a hitelintézetek október végi egyesülését a Takarékbankkal. A fúzió mellett egyhangúlag foglalt állást a Takarék Kereskedelmi Bank Zrt. és a Takarékbank Zrt. közgyűlése is. Ezzel megszületett az összes szükséges döntés a bankpiaci átalakuláshoz.

A takarékszövetkezeti integráció még 2013-ban kezdődött meg. Ha minden a tervek szerint halad, akkor 2020. január 1-jétől csak egy univerzális kereskedelmi bank, a Takarékbank működik majd, egy központi bankkal, az MTB-vel és egy szakosított hitelintézettel, a Takarék Jelzálogbankkal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szlavkovits Rita Gazdaság

Vidéki takarékok bezárása: „Most megint a cihában tarthatjuk a pénzünket?”

Aláírásgyűjtésbe fogtak a békési Lőkösházán, hogy ne zárják be a takarékszövetkezeti fiókot. Szerintük megint a falvakban élőkön csattan az ostor. Több kistelepülésen is felháborodást okozott a helyi fiókok bezárása, pedig a racionalizálásra hivatkozva a TakarékBank fiókjainak harmadára is lakat kerülhet.

Nem vall szégyent az Autobahnon a 300 lóerős Volkswagen Golf GTI Clubsport

Nem vall szégyent az Autobahnon a 300 lóerős Volkswagen Golf GTI Clubsport

A társadalom a tökéletes boldogság illúzióját kergeti

A társadalom a tökéletes boldogság illúzióját kergeti

Nem változtattak Matolcsyék a rekordalacsony alapkamaton

Nem változtattak Matolcsyék a rekordalacsony alapkamaton