szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A BÉT köszöni szépen, jól van.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

Csúnya mínuszban kezdték a hetet a Mészáros Lőrinchez köthető tőzsdei cégek – hívta fel a figyelmet a Napi.hu.

A reggeli bukta után az árfolyamok némileg korrigáltak, ám még dél körül is majdnem 6 százalékkal volt a pénteki záróérték alatt a felcsúti milliárdos tőzsdei óráiscégének, az Opus Nyrt.-nek az árfolyama. Süllyedt a Jászai Gellérthez köthető 4iG és a lassan Tiborcz Istvánhoz kerülő, ám kis részben még mindig Mészáros tulajdonában levő Appeninn és a CIG Pannónia árfolyama is.

Számításaink szerint Mészáros Lőrinc vagyona összességében több mint 11 milliárd forinttal esett vissza a vasárnap esti állapothoz képest.

A visszaesést nem nehéz az önkormányzati választás eredményéhez kötni, hiszen nemcsak a fővárost és több kulcsfontosságú települést veszített el a kormányzat, de a piac úgy ítélheti, hogy megtört az eddigi Fidesz-hegemónia, amely a beruházások esetében azt jelentheti, hogy Mészáros körén túl más is könnyebben szerephez juthat a közbeszerzéseknél. Ezt erősítheti az is, hogy közben a tőzsde egésze nem teljesít rosszul: a BUX index enyhe, 0,07 százalékos pluszban állt délben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Balla Györgyi Gazdaság

Így vette be Érdet Mészáros Lőrinc és családja

Megnéztük, mi valósult meg eddig a Modern Városok Programból Érden. Meglepődve tapasztaltuk, hogy átlagosan ötből három beruházáson Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége, a Fejér-B.Á.L. Zrt. gazdagodott.