szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Vodafone, a világ második legnagyobb mobilszolgáltatója feljavította éves nyereség-előrejelzését, miután javultak eredményei a pénzügyi évének szeptember végével záródott első hat hónapjában.

A cég kedden azt közölte, hogy az organikus szolgáltatási bevétele 0,3 százalékkal nőtt a hat hónapban annak a hatására, hogy a pénzügyi második negyedévében emelkedni kezdett a bevétele olyan korábban gondokkal küszködő piacokon, mint Dél-Afrika, Spanyolország és Olaszország.

  • A cég az első hat hónapot 1,89 milliárd euró veszteséggel zárta, ami kevesebb, mint a negyede az egy évvel korábbi 7,8 milliárd euró mínusznak.
  • A Vodafone működési nyeresége 577 millió euró lett az egy évvel korábbi 2,03 milliárd euró veszteség után.
  • A cég bevétele 0,4 százalékkal, 21,94 milliárd euróra emelkedett.

A brit távközlési vállalat konszolidált kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) 1,4 százalékkal, 7,11 milliárd euróra nőtt. A Vodafone kedden az éves EBITDA-előrejelzését 13,8-14,2 milliárd euróról 14,9-15 milliárdra javította fel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

A Vodafone Budapesten elindította Magyarország első 5G-hálózatát

A Vodafone csütörtökön elindította Magyarország első, mindenki számára elérhető kültéri 5G-hálózatát. A szolgáltatás kezdetben Budapest belső kerületeiben és a Duna mentén érhető el. A hálózat elméleti maximális letöltési sebessége meghaladhatja az 1,4 gigabit/másodpercet.

hvg.hu Tech

Hosszú nevet vált a Vodafone

A Vodafone és UPC közös történetének következő lépéseként változott a Vodafone Magyarország hosszú cégneve. A változás okának köszönhetően a szolgáltató technológiai lehetőségei is bővülnek.

Guardiolához hasonlította Dárdait Matthäus

Guardiolához hasonlította Dárdait Matthäus

Csalásra is képes volt, csak hogy vakcinához jusson egy kanadai mogul

Csalásra is képes volt, csak hogy vakcinához jusson egy kanadai mogul

Seres: A Facebook, a Twitter és az intoleráns cukrászda

Seres: A Facebook, a Twitter és az intoleráns cukrászda