szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy kicsit jobban állunk az EU-átlagnál a munkavállalók technikai felszerelésében.

A magyar vállalatok 70 százaléka ad a dolgozóinak mobiltelefont, tabletet vagy laptopot, hogy akkor is neten lehessenek, amikor nincsenek bent az irodában – mérte az Eurostat. Ez azt jelenti, hogy egy nagyon kicsit romlott a magyar helyzet (2018-ban még 71 százalékot mértek), de így is a 68 százalékos EU-átlag fölött vagyunk.

Igaz, az adatokat az torzítja, hogy csak a legalább 10 dolgozót foglalkoztató cégeket vették számításba. Márpedig valószínű, hogy pont az ennél kisebb vállalkozásoknál rosszabb a dolgozók technikai felszereltsége.

Nem meglepő módon a lista élén skandináv országok állnak: Finnországban 100 dolgozóból 96 kap valamilyen munkahelyi telefont vagy laptopot, de Dániában is 92, Svédországban pedig 87 százalékos az arány. Annál érdekesebb, hogy a lista negyedik helyén ott van Horvátország 86 százalékkal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!