szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kedden már egyetlen gyorsétterem sem fog kinyitni a közel 1300 közül.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A koronavírus terjedését próbálja akadályozni a McDonald's, ezért hétfő estére valamennyi gyorséttermét bezárja az Egyesült Királyságban – jelentette a BBC. Az országban 1270 ilyen gyorsétterem működik.

A McDonald's korábban az asztalok, ülőhelyek lezárásával próbálkozott, de elvitelre továbbra is lehetett náluk vásárolni, és az autóval érkezők is rendelhettek a kiadóablakoknál.

A cég azonban most – munkatársai és a vásárlók egészségének védelme érdekében – meghozta a bezárásról szóló döntést.

Boris Johnson brit miniszterelnök pénteken jelentette be, hogy az éttermeknek és kávézóknak be kell zárniuk, az intézkedés az elviteles helyekre azonban nem vonatkozik.

A McDonald's 135 ezer embert foglalkoztat az Egyesült Királyságban, többségüket úgynevezett nullaórás szerződéssel (zero hour contract). Ez olyan munkaszerződés, amelyben nem határozzák meg a munkaidőt; a munkaadó akkor hívja be a munkavállalót, amikor szüksége van rá. Utóbbi azonban mondhat nemet, nem köteles a felajánlott munkát elvállalni. Ennél a megállapodásnál a dolgozónak csak az elvégzett munkaórák alapján fizetnek, a készenléti időre nem jár pénz.

Azok a dolgozók, akiket közvetlenül az étteremlánc foglalkoztat, április 5-ig megkapják a teljes fizetésüket a beosztásuk szerinti munkaidőre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Vállalkozás

Jutalmat ad kitartó dolgozóinak az Auchan

A koronavírus-válság közepette is helyt álló áruházi alkalmazottjait, raktárosait, kiszállítóit jutalmazza a francia kereskedelmi óriás. A magyar dolgozók alapbérük 20 százalékát kapják.

Bonyolultabb, drágább és lassabb is lett a csomagküldés az EU és az Egyesült Királyság között

Bonyolultabb, drágább és lassabb is lett a csomagküldés az EU és az Egyesült Királyság között

Új gazdára talált Sean Connery egykori ikonikus BMW kupéja

Új gazdára talált Sean Connery egykori ikonikus BMW kupéja

OGYÉI: Odafigyeléssel a gyártói figyelmeztetés ellenére is lehet használni az orosz vakcinát

OGYÉI: Odafigyeléssel a gyártói figyelmeztetés ellenére is lehet használni az orosz vakcinát