szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csak elvitelre lehet ételt rendelni péntek estétől az Egyesült Királyságban. A miniszterelnök szerint távol kell tartani egymástól az embereket.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A kávézóktól a kocsmákon át, az éttermekig mindent bezárnak péntek estétől az Egyesült Királyságban – írja a BBC. Mint Boris Johnson miniszterelnök közölte, a koronavírus elleni védekezés jegyében bevezetett korlátozások kizárólag az ételrendelésre nem vonatkoznak.

A színházakat, mozikat, edzőtermeket és szórakozóhelyeket szintén arra kérik, hogy amint lehetséges, zárjanak be. Johnson szerint távol kell tartani egymástól az embereket. A helyzetet minden hónapban felülvizsgálják, ígérte.

A brit kormány azt is bejelentette, hogy megtéríti a munkáltatóknak az új koronavírus okozta járvány gazdasági hatásai miatt munka nélkül maradt alkalmazottaik bérének 80 százalékát, ha a cégek nem bocsátják el őket. Mint sajtótájékoztatóján Rishi Sunak brit pénzügyminiszter elmondta, a kötelezettségvállalás havi 2500 fontos (960 ezer forint) munkabérig terjed.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!