szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Decemberben egy ügyvéd vette meg az Andante Borpatikát, aki márciusban továbbadta az Orbán-közeli milliárdos érdekeltségébe tartozó cégnek.

A Budapest I. kerületében, a Bem rakparton található Andante Borpatika Kft. tavaly decemberig Kovács Ákos énekes és Tiffán Zsolt fideszes parlamenti képviselő tulajdonában volt, akkor vette meg tőlük Geri Zoltán ügyvéd – írja az Mfor. A lap szerint Kovács nem távolodott el teljesen a cégtől, idén március elejéig ügyvezetőként irányította.

A múlt hónap elején Geri továbbadta a vállalkozást, amely a cégkivonatok tanúsága szerint a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Talentis Group cégbirodalmának tagja lett.

A lap megjegyezte: az Andante Borpatika a tavaly októberig fideszes vezetésű I. kerületi önkormányzattól éveken át jutányos áron bérelte a helyiséget.

A cég az utóbbi években veszteségesen működött: 2018-as beszámolója alapján ugyan 49 millió forintról 53 millióra nőtt az éves árbevétel, ami nem volt elég ahhoz, hogy nyereségessé váljon. Akkor kicsivel több mint egymillió forint mínusszal zárták az évet a korábbi 3 milliós veszteség után.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Azzal is csökkenne a károsanyag-kibocsátás, ha megkérdeznék a kórházakban, mit kér enni a beteg

Azzal is csökkenne a károsanyag-kibocsátás, ha megkérdeznék a kórházakban, mit kér enni a beteg

Kémfotón az izgalmasnak ígérkező új BMW M4 CSL

Kémfotón az izgalmasnak ígérkező új BMW M4 CSL

A japánok az óceánba öntik a fukusimai atomerőmű radioaktív vizét

A japánok az óceánba öntik a fukusimai atomerőmű radioaktív vizét