szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az engedéllyel 10 ukrajnai magyar állampolgár élhet.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A gödi Samsung-gyár dolgozói külön engedélyt kaptak az Országos Rendőr-főkapitányságtól, hogy a hatósági karantént elhagyva bejárhassanak dolgozni. Az erről szóló rendőrségi dokumentumot az Átlátszó szerezte meg. Ebben szó szerint az áll:

méltányosságból a 14 napos hatósági karanténban való helyezésre való kötelezést úgy módosítom, hogy a munkavégzés helye (gödi Samsung-gyár) és hatósági házi karantén helye között közlekedhetnek, azonban azt nem hagyhatják el.

Az engedély arra a kormányrendeletre hivatkozik, amelynek egyik pontja szerint "különös méltánylást érdemlő esetben a rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes felmentést adhat, illetve egyedi magatartási szabályt állapíthat meg, ha a) az egészségügyi vizsgálat során COVID-19 fertőzés gyanúját nem állapították meg, és b) az érintettet a 3. § (1) bekezdés d) pont db) alpontja szerinti kijelölt karantén, valamint a hatósági házi karantén idejére nyilvántartásba vették”. 

A portál úgy tudja, hogy az engedéllyel 10 ukrajnai magyar állampolgár élhet.

A napokban írtuk meg, hogy 300 dél-koreait, a Samsung SDI munkásait szállásolták el a budapesti InterContinental szállodában, és közülük többen átestek a fertőzésen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eltűnt a víz Velence néhány kanálisából

Eltűnt a víz Velence néhány kanálisából

Mennyi 8-ból 6? Alvás közben álmodókkal kommunikáltak kutatók

Mennyi 8-ból 6? Alvás közben álmodókkal kommunikáltak kutatók

Gordon Ramsay aranytömbökkel bankárkodik

Gordon Ramsay aranytömbökkel bankárkodik