szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A G-nap után indult be igazán a NER-közeli vállalkozók szekere.

Míg a 2010 utáni Fidesz-időszak első felében az egyeduralkodónak mondott Simicska Lajos Közgép Zrt.-je nagyjából 500 milliárd forintos bevételre tett szert, addig a Nemzeti Együttműködés Rendszerének Mészáros-, Szíjj-, Garancsi-féle, illetve Tiborcz-közeli alapcsapata már négyszer ekkora, vagyis 2000 milliárdot, számolta ki a Valaszonline.

A portál azt írja, hogy a bevételből legalább 220-230 milliárd forint haszont értek el a vállalkozók, hétszer annyit, mint amennyit Simicska szerezhetett annak idején.

Ami a nyereségességet illeti, külön kiemelendő, hogy a G-nap után Mészáros Lőrinc és Szíjj László bravúrja; ők majdnem 2,5-szer intenzívebben termelik a profitot, mint a Hír Tv volt tulajdonosa. 

Míg Simicska 6,8 százalékos haszonkulccsal dolgozott a saját öt éve átlagában, a felcsúti lobbikör 15-16 százalékossal.

A Tiborcz Istvánhoz köthető vállalkozók 10 százalék körüli haszonkulccsal működtek, miközben a tíz- és százmilliárd forintos megrendeléseket csatornázó építőipari piacon az tekinthető többé-kevésbé normálisnak, ha egy-egy érdekeltség az árbevétele 2-4 százalékát képes adózott eredményként megőrizni, írja a portál.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Baráti Kristóf: Ha a karmester profi és kifinomult, szinte semmit sem kell magyaráznia

Baráti Kristóf: Ha a karmester profi és kifinomult, szinte semmit sem kell magyaráznia

Két autó ütközött az M3-ason Gödöllőnél, bedugult az autópálya

Két autó ütközött az M3-ason Gödöllőnél, bedugult az autópálya

Von der Leyen szankciókat hozna az elcsalt fehérorosz választás miatt

Von der Leyen szankciókat hozna az elcsalt fehérorosz választás miatt