szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A koronavírus miatt bevezetett korlátozások idején 50 százalékkal estek vissza a cég eladásai.

170 üzlet bezárásáról döntött a Hennes and Mauritz (H&M) üzletlánc világszerte – írja a Daily Mail. A boltbezárást a koronavírus gazdasági hatásai miatt tartják indokoltnak: a járvány alatt 50 százalékkal esett vissza az eladásaik száma. A koronavírus miatt bevezetett korlátozások idején, azaz nagyjából három hónapig nem tudtak kinyitni a divatmárka üzletei. A korlátozások lazítása óta pedig jobbára rövidített nyitvatartási idővel működhetnek.

A 170 üzletből, amit bezárnak, a tervek szerint 130-at újranyitnak majd, más helyszínen – közölte a brit lappal a cég szóvivője. Hogy pontosan melyik országok melyik helyszínein számolják fel az egységeket, arról még nem árultak el semmit. Összesen mintegy 5000 boltja van a cégnek, különböző országokban, különböző márka alatt.

A svéd ruházati kiskereskedelmi cég bevételeinek visszaeséséről a Portfolio számolt be korábban. Azt írták, a H&M bevétele 50 százalékkal 28,7 milliárd svéd koronára esett a május 31-gyel végződő negyedévben. Ez átszámítva mintegy 970 milliárd forint.

A járvány csúcspontján a H&M 5058 üzletének közel 80 százaléka zárva volt. Az üzletek újranyitása április vége óta folyamatos. Magyarországon az összes üzletük újra kinyitott már. A vásárlóknak legalább két méteres távolságot kell tartaniuk egymástól, valamint arcmaszkot is kell viselniük.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bámulatosan tudja lecserélni az égboltot, a felhőket a Photoshop új funkciója – videó

Bámulatosan tudja lecserélni az égboltot, a felhőket a Photoshop új funkciója – videó

A magyar állam áll nyerésre az Esterházy-kincsekért folyó harcban

A magyar állam áll nyerésre az Esterházy-kincsekért folyó harcban

Itt a 200 lóerős Ford Puma ST, gyorsan bele is ültünk

Itt a 200 lóerős Ford Puma ST, gyorsan bele is ültünk