szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Van, ahol azzal védekeznek a boltosok, hogy nem kapnak levegőt. Holott kötelező a védőeszköz használata mindenkinek, aki elmúlt már hat éves.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

Egyre kevesebben hordanak maszkot az üzletekben – számol be az RTL Híradó. Számos boltot végigjárva azt tapasztalták, a legtöbben ha vesznek is maszkot, azt rosszul hordják: az orrukra nem húzzák fel, vagy egyenesen az álluk alá tolják le azt. A Híradó szerint vidéken még jobb a helyzet, mint Budapesten.

Egy fővárosi bioboltban például azt mondták a Híradó munkatársának, hogy azért nem vesznek maszkot, mert "megfulladnak benne". Hozzátették:

Inkább az immunerősítő teákat ittuk, mint a maszkot vettük fel.

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora szerint ugyanakkor még ha Magyarországon pillanatnyilag kevesebb is a fertőzött, mint a környező országokban, továbbra is ugyanúgy védekezni kell. Szerinte maszkot már csak azért is kellene mindenkinek hordania, hogy ne romoljon a járványhelyzet Magyarországon.

Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára pedig azt nyilatkozta:

A maszk viselése továbbra is kötelező az üzletekben mindenkinek, aki elmúlt már hat éves – a dolgozóknak és a vásárlóknak is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Éhségsztrájkba kezdett a Jobbik képviselője, aztán megjelent Bede Zsolt

Éhségsztrájkba kezdett a Jobbik képviselője, aztán megjelent Bede Zsolt

Veszprém és az érsekség 89 milliárd forintot kap a kormánytól az EKF-re

Veszprém és az érsekség 89 milliárd forintot kap a kormánytól az EKF-re

Elmarad idén a Kurultáj

Elmarad idén a Kurultáj