szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A közös golfügyletből papíron csak Mészáros jön ki jól, a miniszterelnök apja pedig pénzt bukik rajta. De úgy látszik, őt ez nem zavarja.

Egy érdekes ügyről, Orbán Viktor édesapját, és az ország leggazdagabb emberét, Mészáros Lőrincet is érintő golfbizniszről számol be az Mfor.hu, amely szerint az üzletből – papíron – előbbi kifejezetten rosszul jön ki,

ugyanis veszteséget nyel be.

A történet főszereplője a Pannónia Golf & Country Club, amely korábban a Csányi-család birtokában volt. Az alcsútdobozi létesítményért ma már viszont az egyik oldalról Mészáros Lőrinc, a másikról pedig Orbán Győző a felelős. Ez annak köszönhető, hogy a területet birtokló PSU Ingatlanfejlesztő és Beruházó Kft., valamint a golfközpontot üzemeltető Máriavölgy Zrt. tulajdonosa megváltozott: a PSU a miniszterelnök édesapjának közvetlen tulajdonába került, míg a Máriavölgy Zrt. pedig a Mészáros-féle Talentis Group Zrt.-hoz.

Az Mfor.hu szerint a helyzet most úgy néz ki, hogy Mészáros Lőrinc bérleti díjat fizet a golfpályákért a kormányfő édesapjának.

Csakhogy az ügylet elsősorban Mészárosnak kedvez, mert a területet birtokló PSU veszteséges. A golfklub bérbeadásán kívül mással nem foglalkozik a cég, így az egyetlen bevétele is ebből a tevékenységéből származik. A gazdasági lap szerint a cég 2019-ben és 2018-ban is 12,243 millió forint bevételt könyvelhetett el.

Az ügy azért is furcsa, mert a lap szerint a veszteségesség ellenére Orbán apja változatlan áron, havi 1 020 250 forintért adja bérbe Mészárosnak a területet, vagyis a bérleti díj a mai napig nem emelkedett.

Orbán Győző tehát láthatólag nem akar nyerészkedni az üzleten.

Attól ugyanakkor nem kell tartani, hogy a PSU bedől: bár évek óta veszteségesen működik, mégis stabil lábakon áll, 490 millió forintos saját tőkével rendelkezik, a tartozása csupán 214 ezer forint, és míg az előző évben mindössze 9,1 millió forintjuk volt a bankszámlájukon, ez az össze mostanra 102 millió forintra nőtt. A tetemes ugrás okára viszont nem talált magyarázatot az Mfor.hu.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elindultak a Földre a Crew Dragon űrhajósai

Elindultak a Földre a Crew Dragon űrhajósai

"Egy járvány idején osztozunk a hülyeség kockázataiban"

"Egy járvány idején osztozunk a hülyeség kockázataiban"

Videó: Brutális sebességgel tölti a mobilt a Vivo új töltője

Videó: Brutális sebességgel tölti a mobilt a Vivo új töltője