szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az ügyet végleg rendezné a Wizz Air, ezért pert indított.

Másodfokon is eltiltotta a Ryanairt a bíróság attól, hogy Magyarországon használja a Buzz márkanevet, mert az összetéveszthető a versenytárs Wizz Air elnevezésésvel.

A magyar kötődésű diszkont légitársaság közlése szerint a Fővárosi Ítélőtábla helyben hagyta az elsőfokú bíróság ideiglenes intézkedést elrendelő végzését, amely eltiltotta a Ryanair Sunt a név, valamint a Buzzair.com domain magyarországi használatától is.

Mivel a végzés egyelőre ideiglenes intézkedésről született, a Wizz Air pert indított az ügy végleges rendezésére. Ennek keretében lesz lehetőség arra, hogy a Buzz márkanevet ne lehessen használni a magyar piacon.

A Wizz Air emlékeztetett: a Ryanair tavaly ősszel jelentette be, hogy budapesti bázisának üzemelését a lengyel leányvállalata, a Ryanair Sun veszi át, és Buzz márkanév alatt fogja üzemeltetni. A Wizz Air bírósághoz fordult, amely első fokon helyt adott a kérelmének, és eltiltotta a másik légitársaságot a név magyarországi használatától, de a Ryanair fellebbezett.

Csúszhat az indulás Abu-Dzabiban

Ugyancsak szerdán közölte a Wizz Air vezérigazgatója, hogy a cég nem indítja be október 1-jével új, abu-dzabi központú légitársaságát, ha a közeljövőben nem enyhítenek a külföldiekre vonatkozó beutazási korlátozásokon. Váradi Józsefet idézve a Bloomberg azt írta: több héttel csúszhat az indulás.

Abu-Dzabiba repülőgéppel jelenleg csak az ott élők utazhatnak, és ők is csak akkor, ha negatív eredményű koronavírusteszttel rendelkeznek. Ezzel együtt is kötelező 14 napra karanténba vonulniuk.

A harmadik legnagyobb európai diszkont légitársaság februárban kötött végleges megállapodást a Wizz Air Abu Dhabi megalapításáról partnerével, az Abu Dhabi Developmental Holding Company PJSC-vel (ADDH). A cég elsősorban azokra a piacokra tervez útvonalakat indítani, amelyeken a Wizz Air jelenleg is jelen van. Európa, a Közel-Kelet, valamint Ázsia és Afrika több városa lesz ott az úti céljai között.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A TikTok javára döntöt egy amerikai bíró, egyelőre letölthető marad

A TikTok javára döntöt egy amerikai bíró, egyelőre letölthető marad

Rekordbevételt hozott tavaly a debreceni stadion

Rekordbevételt hozott tavaly a debreceni stadion

Bezártak a kocsmák a járvány miatt, a britek az utcákon isznak tovább

Bezártak a kocsmák a járvány miatt, a britek az utcákon isznak tovább