szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A nagyrészt uniós forrásból épült kerékpárút legnagyobb része felfestéssel készült, vagy traktorokkal kell osztoznia rajta a kerékpárosoknak.

Egy összesen 166 millió forintos, nagy részben EU-s forrásból megvalósuló pályázat keretében összesen 7 kilométernyi kerékpárutat alakítottak ki a Tát–Mogyorósbánya–Péliföldszentkereszt szakaszon Tát város honlapjának közlése szerint, a bicikliútról készült, az interneten terjedő fényképeken viszont töredezett, kátyús utakon lévő felfestés látszik – írja az Átlátszó.

A lap a Tát által megrendelt kiviteli tervben meg is találta ennek az okát. A dokumentum alapján összesen 1,7 kilométernyi út épült meg, a maradék 5,2 kilométeres szakaszon csak felfestés készült. Ugyanebből a dokumentumból az is kiderül:

a klasszikus, csak biciklisek számára használható, frissen épült szakasz mindössze 781 méter.

Az épített út legnagyobb része „vegyes funkciójú kerékpáros barát út”, amin például traktorokkal kell osztozniuk a bicikliseknek.

A kerékpárút építésére tavaly májusban kiírt meghívásos közbeszerzés nyertese a nyergesújfalui Mapex-Bau Kft. lett. A cégről az Átlátszó azt írta, évi 1 milliárdos árbevételt ér el. 2019-ben a Innovációs és Technológiai Minisztériumtól technológiai korszerűsítésére, hatékonyságának növelésére több mint 102 millió forintot kaptak, alig fél évvel korábban pedig 155 millió forintot ítélt meg számukra ugyanaz a tárca.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Halálos baleset történt Jakabszállásnál

Halálos baleset történt Jakabszállásnál

Ilyen mélyen még soha nem láttunk bele, miért várat magára a kiállás az SZFE mellett

Ilyen mélyen még soha nem láttunk bele, miért várat magára a kiállás az SZFE mellett

Szerdán visszavonják a budapesti maszkszabályokat

Szerdán visszavonják a budapesti maszkszabályokat