szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Háromszázötven kiló gyanús élelmiszert talált a Nébih egy kínai konyhán. Aki megnézi a razziáról készült videót, nem is fog csodálkozni, miért zárták be azonnal a helyet.

A fővárosban a XIII. kerületi Ipoly utcában lévő étteremben (a cím alapján a Nokedli kínai kifőzdéről van szó) razziáztak október elején a Nébih szakemberei. Jó célpontot választottak: a súlyos higiéniai problémák mellett az étterem üzemeltetője sem a tevékenység végzéséhez szükséges külön engedélyt, sem a dolgozók egészségügyi alkalmassági igazolását nem tudta bemutatni.

A hatóság mostani beszámolója szerint az üzlet szinte minden helyiségében, de még az udvaron is egymást érték a higiéniai problémák: a kiszolgáló- és tálalópult például élelmiszertárolásra alkalmatlan volt, a mögötte kialakított egymedencés mosogató/kézmosóban a lefolyó koszos volt, és a „kifogásolható állapotú padozaton” is élelmiszert tároltak.

A Nébih szerint „különösen takarítatlan” főzőkonyha hűtőtereiben együtt tárolták a nyers zöldséget, a fagyasztott élelmiszert, a nyers tésztát és a húst, de piszkosak voltak a berendezési tárgyak, a főzőberendezések körül pedig „ismeretlen eredetű, undort keltő folyadékot” találtak az ellenőrök.

Mindezek mellett a vendégek részére kialakított mellékhelyiség padozata, oldalfala koszos volt, és a higiénikus kézmosás feltételeit sem biztosították.

Az étteremben tapasztalt hiányosságok miatt a Nébih azonnali hatállyal felfüggesztette az étterem tevékenységét. Egyúttal a szakemberek csaknem 350 kg nem nyomonkövethető, lejárt fogyaszthatósági és minőségmegőrzési idejű élelmiszert vontak ki azonnali hatállyal a forgalomból.

Az egység kizárólag az élelmiszerbiztonsági hiányosságok maradéktalan kijavítása után, a hatóság kedvező eredményű helyszíni szemléjét követően folytathatja majd tevékenységét.

Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Horn Gábor: Nyerni lehet és nyerni kell, de ehhez mást és máshogy kell tenni

Horn Gábor: Nyerni lehet és nyerni kell, de ehhez mást és máshogy kell tenni

A BMW hamarosan nem gyárt több belsőégésű motort Németországban

A BMW hamarosan nem gyárt több belsőégésű motort Németországban

Több tízezer forint különbség is lehet a koronavírusos betegeket ellátó ápolók pluszpénze között

Több tízezer forint különbség is lehet a koronavírusos betegeket ellátó ápolók pluszpénze között