szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Spin Master 50 millió dollárt fizetett a játékot tulajdonló cégért.

A kanadai Spin Master játékgyár 50 millió dollárért, vagyis átszámítva több mint 15 milliárd forintért megvásárolja a Rubik’s Brand Limitedet, a Rubik-kocka tulajdonjogait birtokló céget; az ügylet január 4-én zárul le – írta meg a Telex.hu a Huffington Post hírére hivatkozva.

A Rubik’s Brand Limited egy Londonban bejegyzett cég, az egyik társtulajdonosa Tom Kremer fia, David Lytton Kremer, akinek több másik játékcégben is van érdekeltsége. (Rubik a magyar származású brit üzletemberrel, Tom Kremerrel együtt vitte sikerre a játékot.)

Az 1994-es alapítású Spin Master a játékipar egyik legnagyobb szereplője; tavaly 1,58 milliárd dollár bevételt termelt. A kanadai cég gyakorlatilag folyamatosan vásárol fel a Rubik-kockához hasonló játékokat.

A felvásárlás hírét a kockajáték kitalálója, Rubik Ernő is kommentálta, mint mondta: izgatott, hogy a Spin Master beteljesítse az elképzeléseit, miszerint a játék révén gondoskodjon a jövő okosabb generációjáról.

Azt még nem tudni, hogy Rubik Ernő kiszáll-e a Rubik Brandből, illetve, hogy mennyiben részesedik a vételárból.

A Rubik-kocka piacra kerülése óta világszerte több mint 350 milliót adtak el belőle.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
121 települést ad át Örményország Azerbajdzsánnak

121 települést ad át Örményország Azerbajdzsánnak

Vita Németországban a Covid-védőoltásról

Vita Németországban a Covid-védőoltásról

Akciós áron kínálják az ékszereket Vajna Tímea bedőlt gyémántérdekeltségéből

Akciós áron kínálják az ékszereket Vajna Tímea bedőlt gyémántérdekeltségéből