szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A vezeték károsodását még vizsgálják, a javítás sem ért véget. A földgáz szállítása ugyanakkor október végére újraindulhatott.

Akkora műszaki hiba akadályozta meg tíz napon át a Mosonmagyaróvár–Győr közötti gázvezeték használatát, amekkorára még nem volt hazai példa – írja a Világgazdaság.

Miután az esetet haváriának minősítettük, számos intézkedést vezettünk be a Mosonmagyaróvár és Győr közötti vezeték biztonságos működése érdekében. Haladéktalanul megkezdtük a vezetékszakasz nyomásának biztonságos szintre csökkentését is

– nyilatkozta a lapnak az FGSZ Zrt., az országos gázrendszer irányítójának és üzemeltetője.

A példátlan mértékű hibát csaknem két hete észlelték, a Lébényhez közeli részen. Még aznap megfeleződött, másnapra nullára csökkent az Ausztria felől az országba szállítható földgáz mennyisége. Annyi kiderült, hogy intelligens görényezési diagnosztikával tárták azt fel, de a műszaki hiba természetéről már nem tájékoztatott az FGSZ. A javítási költségek és az üzletmenet elakadása miatt keletkezett kárról szintén nem nyilatkoztak.

A vezeték károsodását még vizsgálják, de október 30-án már újraindult a kereskedelmi üzem. A javítás ugyanakkor ezen a héten is folytatódik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radar360: Fókuszban a Szájer-ügy

Radar360: Fókuszban a Szájer-ügy

Gulyás: "Nagyra becsülöm Szájer József 30 éves munkáját"

Gulyás: "Nagyra becsülöm Szájer József 30 éves munkáját"

A Richter 263 millió dollárt fizetett a Janssen fogamzásgátló tapaszáért

A Richter 263 millió dollárt fizetett a Janssen fogamzásgátló tapaszáért