szerző:
Lengyel Miklós
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Sok helyen már csak üres polcok fogadják a vásárlókat. De nemcsak vécépapírból, hanem fertőtlenítőszerekből és konzervekből is hiány van több város üzleteiben.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

“Fura dolog ez, a kis boltokban minden van, de a nagy láncok polcain nincs vécépapír, elfogytak a fertőtlenítőszerek is. Nyilvánvalóan pánikfelvásárlásról van szó” – mondta egy amerikai polgár az arizóniai Tucsonban a Reuters tudósítójának. A hírügynökség tucatnyi amerikai városban érdeklődött, és szinte mindenhonnan ugyanezt a választ kapta. Sőt, volt, ahol a húskonzerv és a papír törlőkendő is hiánycikk volt, míg San Diegóban például már a fagylalt is hiánycikk lett egyes helyeken, és gondokkal küzd a tejellátás is.

A Reuters kérdésére a Procter and Gamble-nél, az Egyesült Államok legnagyobb vécépapír-ellátójánál elmondták, hogy lényegében éjjel-nappal, a hétvégén is dolgoznak a gyárak, de így sem tudják kielégíteni az óriási keresletet.

A legnagyobb kiskereskedelmi lánchoz, a Walmarthoz mindenesetre már áradnak a panaszok a Twitteren. A cég pedig csak annyit tudott válaszolni, hogy ők mindent megtesznek, ami emberileg lehetséges, hogy feltöltsék az üres polcokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elnöki kegyelmet kér QAnon Sámán, mondván, ő csak Trump utasításait követte

Elnöki kegyelmet kér QAnon Sámán, mondván, ő csak Trump utasításait követte

Harminc napra bezárják Alekszej Navalnijt

Harminc napra bezárják Alekszej Navalnijt

Egyre több helyen tiltják a melegek "átnevelését", Magyarország más irányba halad

Egyre több helyen tiltják a melegek "átnevelését", Magyarország más irányba halad