szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Uniós pénzekre pályázhatnak a divat- és dizájnipari vállalkozások.

7 milliárd forintos keretösszeggel új pályázat jelent meg a divat- és dizájnipari vállalkozások versenyképességét növelő fejlesztések támogatására a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) keretében – mondta Rákossy Balázs, európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár az MTI-nek.

A program keretében a tervek szerint több mint kétszáz mikro-, kis- és középvállalkozás nyerhet el támogatást. A dizájn- és divatipari cégek 5 és 150 millió forint közötti összegre pályázhatnak, amit technológiai fejlesztésre, bérköltség-támogatásra, iparjogvédelmi tanácsadásra és marketing tevékenységre fordíthatnak. A konstrukció ismét feltételesen visszatérítendő támogatási formát alkalmaz, azaz a pályázó eredményeitől függően akár vissza nem térítendő támogatássá válhat a teljes összeg.

Októberben az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a Magyar Divat & Design Ügynökséggel (MDDÜ) közösen jelentette be, hogy kidolgoz egy 10 milliárd forint keretösszegű támogatási rendszert az ágazat számára. Őszre ígérték a részleteket, de már akkor jelezték, hogy 5–150 millió forint közötti támogatás érhető majd el.

A "Divat és Dizájnipari mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása" című pályázatra a támogatási kérelmeket 2021. január 5-én 9 órától lehet majd benyújtani.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mentőt előzött jobbról, majd büntetőfékezett egy BMW-s az autópályán - videó

Mentőt előzött jobbról, majd büntetőfékezett egy BMW-s az autópályán - videó

Marabu Féknyúz: "A képébe vágtam ennek az Obamának"

Marabu Féknyúz: "A képébe vágtam ennek az Obamának"

Csak egy EU-országban drágultak jobban a lakások az elmúlt 10 évben, mint Magyarországon

Csak egy EU-országban drágultak jobban a lakások az elmúlt 10 évben, mint Magyarországon