Kihívások és lehetőségek – mire számítanak az európai vállalkozások?
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
Január elsejétől nem vihetnek ki állati eredetű élelmiszert az Egyesült Királyság területéről.
December 31-én 23 órától tilos lesz sonkás-sajtos szendvicset vagy más hús- és tejtermékeket az Egyesült Királyságból bevinni az Európai Unióba, még akkor is, ha a sofőrök azt vezetés közben eszik – írja a Guardian a brit környezetvédelmi minisztériumra hivatkozva. A tilalom a turistákra is vonatkozik.
A lapnak nyilatkozó szállítmányozók a nehézségekről számoltak be, kiemelve, hogy a teherautó-vezetők sokszor napokig csomagolják az élelmesdobozaikat, hogy az egész úton kitartson. A szabály betartatásából a határon konfliktusok lehetnek majd.
A rendelkezés hátterébe az áll, hogy a húsáruk ragályos betegségeket terjeszthetnek.
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
Összefoglaló a kedvezményes konstrukciók feltételeiről: mire, milyen feltételekkel lehet igényelni ilyen forrást?
Főszabály szerint a munkabért forintban kell fizetni. Vannak azonban kivételek, amely esetekben ettől el lehet térni.
Az idénymunkásokat foglalkoztató vállalkozásoknak kihívás a szabályok szigorodása.
Büszkén hirdeti magát Budapest legelőkelőbb éttermei közt a Nobu, az étterem alapvetés a világsztárok között is. Most betekintést kaptunk arról, hogy az alapító Nobuyuki Matsuhisa szellemében hogyan készül náluk a japán konyha egyik legegyszerűbb, mégis legelőkelőbb fogása, a szasimi.
Ruszin-Szendi Romulusz korrupciógyanús ügyeinek felelőséről is kérdeztünk a hadügyminisztert.