szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Közösségi finanszírozásból próbálják fenntartani a Hundubot az offshore tulajdonos távozása után.

A folyamatos sajtótámadásokra és a minden alapot nélkülöző összeesküvésekre hivatkozva kiszáll a Hundubból a Belize-ben tavaly júliusban bejegyzett offshore cég, a Murmurati Limited – írta meg a 24.hu. Így a magyar közösségi platform tulajdonosa az alapító-ügyvezető Pál Csaba marad.

A terv az, hogy közösségi finanszírozásból működtessék a Hundubot. A 24.hu minderről egy belső közleményre hivatkozva számol be, az Opten céginformációs adataiban azonban még ott van tulajdonosként a Murmurati Limited, és egy magánszemély is, akinek a lakcímére bejegyezték a Hundub Kft.-t.

A portált tavaly decemberben indították el, nagy hírverést azután kapott, hogy a kormánymédia a Facebook magyar riválisaként kezdte emlegetni. Aztán amikor leteszteltük, nagyon gyorsan kiderült, hogy inkább egy ügyetlen Facebook-koppintásról van szó, teli hibákkal és amatőr kivitelezéssel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Balogh Csaba Tech

Itt a magyar Facebook? A Hundub az egyik legrosszabb dolog, ami az internettel történhetett

A Hundub nevű közösségi oldallal egyáltalán nem az a baj, hogy magyar. A gond az, hogy amatőrségével és igénytelenségével meggyalázza a “magyar termék” fogalmát – abban az országban, ahol hamarabb volt egy, a maga korában kreatív és modern iWiW-ünk, mint hogy Mark Zuckerberg egyáltalán beiratkozott volna egyetemre. Íme a “Facebook” és a világ, ahogy a 4024 Debrecen, Piac utca 70. szám alól látszik.

Dzsihadisták megtámadtak egy ENSZ-bázist és egy katonai támaszpontot Nigériában

Dzsihadisták megtámadtak egy ENSZ-bázist és egy katonai támaszpontot Nigériában

Doku360: A Kádár-rendszer Soltvadkertig nem ért el

Doku360: A Kádár-rendszer Soltvadkertig nem ért el

Senki nem táncol úgy 83 évesen, mint Anthony Hopkins

Senki nem táncol úgy 83 évesen, mint Anthony Hopkins