Tetszett a cikk?

A nemzetközi pályázaton az oroszok előtt nyert a magyar ROATEX Zrt. A 300 millió dolláros beruházás után tíz évig a magyar cég üzemeltetheti a rendszert.

A ROATEX Zrt. nyerte az indonéz elektronikus útdíjfizetési rendszer kiépítésére kiírt nemzetközi pályázatot. Ezzel a magyar társaság építheti ki és üzemeltetheti a “Többsávos Szabad Áramlási Tranzakciós Rendszert” (Multi Lane Free Flow) - derül ki a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. és Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter közleményéből.

A beruházás értéke 300 millió amerikai dollár, a miniszter szerint

Ez a valaha volt egyik legnagyobb mértékű magyar technológiai export.

A magyar vállalkozás másfél év alatt építi ki a műholdas helymeghatározáson alapuló, készpénz- és érintésmentes elektronikus útdíjfizetési rendszert, majd 10 évig üzemeltetheti is azt Indonézia 6000 kilométer hosszú úthálózatán.

A nemzetközi pályázaton az oroszokkal versenyzett a magyar cég, győzelmét január 27-én jelentette be az indonéz Közmű- és Lakásügyi Minisztérium Útdíjszabályozó Ügynöksége.

A ROATEX Zrt. a NÚSZ Zrt. szerződéses partnere, és utóbbinak is lesz szerepe a beruházásban projektmenedzser vagy erőforrásbiztosítói feladatokkal és a folyamatos szakmai felügyelet biztosításával.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyre több „alapbetegség” nélküli áldozatot szed a koronavírus

Egyre több „alapbetegség” nélküli áldozatot szed a koronavírus

20–25 százalékkal is drágulhat a hús

20–25 százalékkal is drágulhat a hús

„Nem vagyok fáradt, ne temess!” – komor klippel jelentkeztek Majkáék

„Nem vagyok fáradt, ne temess!” – komor klippel jelentkeztek Majkáék