szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A fideszes politikus ugyanazon érdekeltsége kétszer is nyert állami támogatást a Kisfaludy-program keretében.

Megszüntette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) azt a nyomozást, amelyben L. Simon László fideszes politikus panziójának támogatásait vizsgálták – olvasható a Blikkben.

Az ügyről a lap tavaly szeptemberben számolt be. Abból a cikkből kiderült, hogy a képviselő ugyanarra a velencei-tavi panziójára kétszer is elnyert állami támogatást – először 45,5, majd 4 millió forintot –, úgy, hogy közben átnevezte a szálláshelyet és az azt üzemeltető céget. Érdekeltsége első körben Simon Panzióként nyert a Simon és Simon Kft.-vel pályázva, azután pedig Bikavölgyi Panzióként a Bikavölgyi Panzió Kft.-vel.

Az adóhivatal még tavaly ősszel indított eljárást az ügyben, miután a Blikk megírta az esetet, amiatt pedig Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője Polt Péter legfőbb ügyészhez fordult.

A lapnak most az adóhatóság azzal indokolta a költségvetési csalás gyanújával indult eljárás megszüntetését, hogy

a két támogatás összértéke nem érte el a 200 ezer eurót (70 millió forint), vagyis az uniós versenyjog szerint csekély összegű támogatásnak minősül,

ezért nem volt kizáró ok, hogy másodjára is pályáztak a Magyar Turisztikai Ügynökségnél panziófejlesztésre.

A Blikk szeptemberi cikkében azt is felvetette, hogy L. Simonék el sem indulhattak volna a pályázaton, mert azt a legfeljebb nyolc szobával és 16 férőhellyel rendelkező szálláshelyek számára írták ki, az övéké azonban 13 szobás, és egy hatalmas apartmanjuk is van. A NAV ezzel kapcsolatban azt közölte: azért feleltek meg a kiírásnak, mert hiába van egy címen a panzió és az apartmanház, az utóbbit külön nyilvántartásba vetették a gárdonyi önkormányzatnál.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Videó: Kigyulladtak a Vivo telefonjai a hongkongi repülőtéren

Videó: Kigyulladtak a Vivo telefonjai a hongkongi repülőtéren

Kórházreformra készülhet a kormány

Kórházreformra készülhet a kormány

Már több mint 37 ezer áldozata van a járványnak Ukrajnában

Már több mint 37 ezer áldozata van a járványnak Ukrajnában