szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Tiborcz István osztálytársnak birtokában lévő Sistrade Kft. április 1-jén döntött a megszűnés mellett.

Nyoma sem marad hamarosan Orbán Viktor vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető Elios-botrány egyik legfontosabb cégének, a Sistrade Kft.-nek - írja az Mfor.hu. Az újság információi szerint a társaság ugyanis április 1-jén a jogutód nélküli megszűnés mellett döntött, így már két hete egyszerűsített végelszámolás alatt vannak.

A Sistrade Kft-vel szemben z Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentésében konkrét vádiratot fogalmazott meg.

A cég korábban 62 településen üzemeltette a közvilágítási rendszert, de az Elios-botrány óta ez a szám folyamatosan csökkent, tavaly már csak Pécsett, Gyulán, Zalaegerszegen és Csépán világítottak tovább, augusztusra pedig csak Pécs maradt, ami egyben a cég székhelye is.

A cég tulajdonosa, Hamar Endre 2013 januárja és 2014 áprilisa között a Sistrade-ben és az Eliosban is tulajdonos volt. Hamar Endre egy iskolába járt Tiborcz Istvánnal, majd 2011-től közös vállalkozást működtettek Hamar & Tiborcz Jogi és Gazdasági Tanácsadó és Szolgáltató Kft. néven.

Az OLAF pénzügyi, közbeszerzési szabálytalanságokra utaló nyomokat talált, és azt kérte a magyar ügyészségtől, hogy folytassák le az ezzel kapcsolatos nyomozást. Magyarországon felelősségrevonás nem történt, bár Polt Péter legfőbb ügyész azt mondta, nagyon alapos vizsgálatot folytattak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!