szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Azt lehetett sejteni, hogy a techcégeknek nagy profitot hozhat a lezárás, de a vártnál is jobb lett a nagyok nyeresége.

Már a második egymást követő negyedévben lett rekordnagyságú a Google anyavállalatának, az Alphabetnek a profitja.

A keddi New York-i tőzsdezárás után a cég közölte, hogy a március végével záródott három hónapban adózott eredménye 17,93 milliárd dollár, ami jócskán meghaladta az egy évvel korábbi 6,84 milliárd dollárt. Elemzők kisebb, 15,88 dollár részvényarányos negyedéves profitra számítottak.

Az Alphabet bevétele 34 százalékkal, 55,31 milliárd dollárra ugrott az egy évvel korábbi 41,16 milliárd dollárról, felülmúlta a szakértői várakozások átlagában szerepelt 51,68 milliárd dollárt. A bevételek 81 százalékát adta a Google.

A Microsoft is a vártnál nagyobb negyedéves nyereséget és bevételt ért el, mivel a koronavírus-járvány miatt továbbra is jelentősen emelkedik a kereslet a termékei és a felhőszolgáltatásai iránt. Igaz, a befektetők szerint a kedvező negyedéves adatokat részben egyszeri tételek, például adókedvezmények, illetve kedvező devizaárfolyamok okozták.

A március végével záródott három hónapban a cég adózott eredménye 14,8 milliárd dollár lett, 38 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál. A bevétele 19 százalékkal, 41,7 milliárd dollárra nőtt.

A részvényarányos adózott eredmény 1,95 dollár lett, meghaladta az elemzői várakozásokban szerepelt 1,78 dollárt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Nyáron jöhet a Microsoft havidíjas számítógépe

Telefonról, de akár táblagépről is elérhetővé válhat az az újfajta rendszer, amelyen a Microsoft dolgozik. A projekt célja, hogy a felhasználók az internet segítségével férjenek hozzá egy olyan asztali környezethez, mint amilyet a teljes értékű modern számítógépek nyújtanak.