Miért veszélyes halogatni a digitalizációt? Cégvezetőként ezeket érdemes átgondolnia!
Aki időben cselekszik, hatékonyabban működik és pályázatokhoz, új piacokhoz is hozzáférhet.
Jónás János és felesége 1999 óta főzött a magyar ízeket kedvelő kanadaiakra.
Huszonnégy év után tavasszal bezár Calgary belvárosának népszerű magyar étterme, a Jonas's Restaurant.
A kanadai CityNews riportjából kiderül, hogy Jónás János és felesége, Rózsa – akik 1997-ben érkeztek az országba és két év után nyitották meg a helyet –, a múlt év végén döntött a bezárás mellett. Azóta az étteremben egyre többen fordulnak meg, mert tudják: nincs már sok idejük élvezni a hagyományos magyar fogásokat.
„Egyre »fiatalabbak és fiatalabbak« leszünk, és a testünk azt mondja, itt az idő” – magyarázta Jónás János, miért hagyják abba. Azt is elmondta, hogy nagyon szerencsésnek érzik magukat, hogy sikerült boldogulniuk Calgaryban, de elismerte, hogy voltak jobb és rosszabb időszakok is a vállalkozásuk életében. Most is az utóbbit tapasztalják.
A pár, amely eladásra hirdette meg az éttermet, abban bízik, hogy a vevő is magyar(os) vagy kelet-európai konyhát követő helyet nyit majd.
Aki időben cselekszik, hatékonyabban működik és pályázatokhoz, új piacokhoz is hozzáférhet.
Bővült azon fejlesztési lehetőségek köre, amelyekre a Demján Sándor Tőkeprogramban forrást igényelhetnek a vállalkozások.
Javult a vállalkozások alkupozíciója: az árak konszolidálódtak, a kockázati prémiumok csökkentek, van verseny. Érdemes élni a lehetőségekkel.
Már egyetlen, megfelelően kiválasztott MI-eszköz révén is jelentős hatékonyságnövekedést érhetnek el a kisebb cégek is.