Kihívások és lehetőségek – mire számítanak az európai vállalkozások?
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
A cég szerint az apró változtatásokkal a szendvicsek ízletesebbek lesznek, mint valaha.
Több szendvicsénél is változást vezet be a McDonald's, amely puhább bucikkal, „tökéletesen olvadt sajttal” és szaftosabb, karamellizált hagymával támad. Ez utóbbi hozzávaló a továbbiakban egyenesen a húspogácsára kerül majd még a grillezés fázisában.
A cég szerint a fejlesztések miatt finomabb lesz többek között a hamburger, a sajtburger, a dupla sajtburger és a Big Mac. Az újításokat már tesztelték Ausztráliában, Kanadában és Belgiumban, most pedig az Egyesült Államokban vezetik be őket, elsőként a nyugati parti városokban. Jövőre már minden ottani étteremben ilyenek lesznek a szendvicsek a cég hétfői bejelentése szerint.
A McDonald's egyik kulináris innovációért felelős vezető séfje, Chad Schafer szerint a szendvicskészítésnél bevezetett apró változtatások – például az, hogy állítanak a grilleken, hogy jobban pirítsanak – nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a hamburgerek ízletesebbek legyenek, mint eddig bármikor.
A cég évek óta dolgozik a menüben folyamatosan megtalálható fogások fejlesztésén, ami Chris Kempczinski vezérigazgató szerint azért fontos, mert a vendégeik az egyszerű, ismerős fogásokat keresik.
Az Egyesült Államokban legalább 13 hónapja nyitva tartó McDonald'sokban 2022 negyedik negyedévében 5,9 százalékkal nőttek az eladások, az egész évben pedig 10,3 százalékkal bővült a kereslet.
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
Összefoglaló a kedvezményes konstrukciók feltételeiről: mire, milyen feltételekkel lehet igényelni ilyen forrást?
Főszabály szerint a munkabért forintban kell fizetni. Vannak azonban kivételek, amely esetekben ettől el lehet térni.
Az idénymunkásokat foglalkoztató vállalkozásoknak kihívás a szabályok szigorodása.
Büszkén hirdeti magát Budapest legelőkelőbb éttermei közt a Nobu, az étterem alapvetés a világsztárok között is. Most betekintést kaptunk arról, hogy az alapító Nobuyuki Matsuhisa szellemében hogyan készül náluk a japán konyha egyik legegyszerűbb, mégis legelőkelőbb fogása, a szasimi.
Ruszin-Szendi Romulusz korrupciógyanús ügyeinek felelőséről is kérdeztünk a hadügyminisztert.