szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal többségében nem tapasztalt szabálytalanságokat.

A Balaton környékén is vizsgálódott a Nébih a szezonális ellenőrzés-sorozat keretében. A higiéniás állapotokat, az alapanyagok nyomon követhetőségét és azok kezelését vizsgálták elsősorban.

A Nébih az ellenőrzések során csak kisebb pontatlanságokat talált, összességében pozitív a végeredmény. A pontatlanságok közül visszatérő probléma volt a padló, a fal, a mennyezet, a berendezési tárgyak és az eszközök kifogásolható állapota, de rendszeres volt az alkalmazottak egészségügyi alkalmassági kiskönyvének hiánya is.

Az eljárás során találtak nem nyomon követhető és több mint két éve lejárt alapanyagokat is. Ezek súlya összesen 2000 kilogrammot nyomott a jelentés szerint. A legkirívóbb esetekben 2019-ben, de 2021-ben és 2022-ben lejárt termékeket is tároltak a vendéglátóhelyek. A Nébih felhívta a figyelmet, a mostani ellenőrzés-sorozat során a balatoni vendéglátóhelyek összességében megfeleltek, de számíthatnak a további ellenőrzésekre.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!